"Sessiz Çığlıklar" fotoğraf sergisi açıldı

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Antalya'da "Sessiz Çığlıklar" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Antalya'da "Sessiz Çığlıklar" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Ramazan-Hatice Savaş Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi tarafından ÖzdilekPark Alışveriş Merkezi'nde açılan sergide, profesyonel fotoğrafçıların çektiği, otistik çocuk fotoğrafları yer aldı. Serginin açılışında konuşan Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yıldız, bu çalışmayla otizmi insanlara tanıtmayı ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Ramazan-Hatice Savaş Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin geçen yıl 55 öğrenciyle eğitim-öğretime açıldığını anlatan Yıldız, " Şu anda 98 öğrencimiz var. Her iki öğrenciyle bir öğretmen ilgilenmekte. Fakat öğrenci sayımız her geçen gün artmakta. Bu yüzden yeni öğretmenlere ihtiyacımız var" dedi.

Reklam
Reklam

Eğitim merkezinde çocukların otizmden etkilenme düzeylerine bağlı olarak bireysel eğitim verdiklerine işaret eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Otistik tanısı almış çocuklar okula yerleştirilmektedir. Burada problem düzeylerine göre bireysel eğitim vermekteyiz. Tümüyle otizmi ortadan kaldırmak mümkün değil. Biz olumsuz davranışları yok etmeye, çocuklarla göz teması kurmaya çalışıyoruz. Eğitimini tamamlayan ve okuldan ayrılan çocukları lise düzeyinde iş eğitim merkezimize yönlendirerek üretime katılmalarını sağlıyoruz. Şu anda iki atölyede galoş üretiyoruz. Gelecek yıllarda da farklı atölye çalışmalarıyla çocukları kendi bünyemizde tutmaya çalışacağız."

"Sessiz Çığlıklar" fotoğraf sergisi, 6 Nisan'a kadar açık kalacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: