Ses'ten 14 Mart Tıp Bayramı Açıklaması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle basın...

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

SES Şube Yönetimi Eğitim ve Basın Yayın Sekreteri Şiyar Güldiken, 4 Mart Tıp Bayramı'nda Sağlık Bakanlığı’na seslendiklerini söyledi. Güldiken, "Sağlık ortamı açısından bu anlamlı gün sağlık çalışanlarını rahatlatan müjde niteliğinde haberler vermek için çok iyi bir zaman olacaktır. Basından, bugün tam gün yasası ile ilgili bazı gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını öğreniyoruz. Belirtmek isteriz ki sadece bu alanda ve sadece öğretim üyelerini içeren düzenlemelerle Türkiye’de sağlık ortamının rahatlaması, hastalanmış halinden bir iyileşme sürecine geçmesi mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının 14 acil talebi ortadadır, sizlerle bir kez daha paylaşıyoruz Sağlık Bakanı Türkiye’de çalışan yedi yüz bin sağlık çalışanının ve bu ülkede sağlık hizmeti almak durumunda olan 75 milyon yurttaşın bakanı olmaya niyetli ise bugün, 14 Mart’ta bu taleplerimize olumlu yanıt vermek durumundadır. Bu talepler sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ve hizmet sunduğumuz 75 milyon yurttaş için istediğimiz asgari taleplerdir. Bugüne kadar sağlık hakkı mücadelesi ile sağlık çalışanlarının ekonomik, özlük, demokratik hakları için mücadeleyi bir arada yürüttük. Yeni sağlık bakanına da sesleniyoruz. Halkın ve sağlık emekçilerinin yararına yapacağınız her türlü faaliyeti destekleriz. Halkın ve emekçilerin yararına olacak bir sağlık sisteminin inşası için birlikte çalışmaya hazırız politikalarınızda ısrarcı olmanız ve taleplerimizin yanıtsız kalması durumunda; 13 Mart 2011, 19-20 Nisan 2011, 21 Aralık ve 23 Mayıs 2012’de yapmış olduğumuz grevlere yenilerini ekleyerek, mücadelemizi daha da büyütme kararlılığında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: