Seval Birinci toprağa verildi

Ailesi tarafından organları 5 kişiye hayat veren Seval Birinci'nin cenazesinde gözyaşları sel oldu.

Geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçiren, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren modacı Seval Birinci için cenaze namazı Bebek Camii'nde kılındı. Anne Sabahat Birinci ve kardeşleri Uğur ve Sevgi Birinci gelen taziyeleri kabul etti. Naaşın başına gelen anne Sabahat Birinci, tabuta sarılarak kızıyla son kez vedalaştı.

KÖPEĞİ TANGO'DAN ÇELENK GELDİ
Modacının yakın dostu Turgay Çolakoğlu ise Birinci'nin yanından bir an olsun ayırmadığı köpeği Tango adına çelenk gönderdi. Cenazeye Pınar Aylin, Banu Zorlu, Banu Sağnak, Manolya Onur, Müge Karamızrak ve Gönül Yazar katıldı. Kılınan öğle namazının ardından Büyükçekmece Mezarlığı'na defnedildi.

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ
Birinci'nin organları, 3'ü kadın 5 kişiye nakledildi. Birinci'nin böbreklerinden biri İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, diğeri İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, pankreası Ankara'daki Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, akciğeri Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, karaciğeri ise Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nakil bekleyen 5 kişiye umut oldu.