Sevdiği kızın ailesini rehin aldı

Antalya'da bir kişi, başka biriyle nişanlandığını öğrendiği sevdiği kızın evini tüfekle basarak, ailesini rehin aldı.

Antalya'da bir kişi, başka biriyle nişanlandığını öğrendiği sevdiği kızın evini pompalı tüfekle basarak, ailesini rehin aldı.

Antalya’da aşık olduğu 25 yaşındaki Z.G’nin bir başkasıyla nişanlanacağını öğrenen 28 yaşındaki Ahmet T., yanına aldığı pompalı tüfekle korku dolu anlar yaşattı. Z.G’nin evine gelen Tut, genç kızın yanına getirilmesini istedi. Havaya defalarca ateş açan Ahmet Tut, Özel Harekat timlerinin 2 saat süren çabasıyla ikna oldu.

Olay saat 05.30 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi, 4716 Sokak’ta meydana geldi. Aşık olduğu Z.G’nin bir başkasıyla nişanlanacağını öğrenen Ahmet Tut, motosikletiyle genç kızın evine geldi. Z.G.’nin evde olmadığını anlayan Tut, genç kızın ailesini rehin aldı.

Reklam
Reklam

Z.G.’nin kardeşi Y.G., Ahmet T’nin bir anlık dikkatsizliğinden yararlanarak cep telefonuyla polise haber verdi. Baba M.G. ise camdan atlayarak kaçmayı başardı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Ahmet T’yi ikna ederek anne ile Y.G.’nin serbest bırakılmasını sağladı.

Ailenin evden çıkmasından sonra Ahmet T, evin içinde rastgele ateş etmeye başladı. Ahmet T’nin teslim olmaya ikna edilememesi üzerine özel harekat ekiplerine haber verildi. Özel harekat ekibinin evin çevresinde önlem almasının ardından teslim olması için Ahmet T’ye megafonla çağrı yapıldı.

HAVAYA ATEŞ AÇTI
Yanına kimseyi yaklaştırmayan Tut havaya birkaç el ateş açtı. Bu sırada evin bulunduğu sokak, araç ve yaya geçişine tamamen kapatıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı olay yerinde sağlık ekipleri de hazır bekletildi. İşyerinde gece vardiyasında olan Z.G’nin yanına getirilmesini isteyen Tut, polis tarafından uzun süre ikna edilemedi. Ahmet Tut’un havaya ateş açması ve konuşmak istememesi nedeniyle Özel Harekat timleri çağırıldı.

Reklam
Reklam

ÖZEL HAREKAT EVİN ETRAFINI SARDI

Olay yerine gelerek kısa sürede hazırlanan Özel Harekat timi evin çevresine konuşlandı. Yaklaşık 1 saat boyunca Ahmet Tut’la konuşan tim, defalarca operasyon yapmak istemediklerini kendisine zarar gelmeyeceğini aktardı. Bir süre sonra teslim olacağını söyleyen Ahmet Tut, elindeki tüfeği atarak evden dışarı çıktı. Kontrollü bir şekilde gözaltına alınan genç, polis merkezine götürüldü.

Olayın ardından uzun süre şok yaşayan baba 57 yaşındaki Mustafa G. ile anne Gülsüm G. ifadelerinin alınması için polis merkezine götürüldü. Evde inceleme yapan polis çok sayıda boş tüfek kartuşu ele geçirdi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: