Sevenleri yasta! Football Manager efsanesi Maxim Tsigalko hayatını kaybetti!

Championship Manager 01/02'nin efsane futbolcusu Maxim Tsigalko, 37 yaşında hayatını kaybetti.

Belaruslu forvet Maxim Tsigalko 37 yaşında hayatını kaybetti. Tsigalko'nun ölüm nedeni ise henüz bilinmiyor.Championship Manager 01/02 oyununun efsanesi haline gelen Tsigalko, gerçek hayatta çok başarılı bir kariyere sahip olamadı ancak oyunda en iyi isimlerden biriydi.

OYUNDA EFSANEYDİ, GERÇEK HAYAT TAM TERSİ...

Futbola Dinamo Minsk takımında başlayan Belaruslu futbolcu Championship Manager 01/02 oyununun efsaneleşen isimlerinden biriydi. Gol rekorlarını alt üst eden Tsigalko gerçek hayatta ise oyundaki kadar başarılı olamamıştı.

Reklam
Reklam

2009'da henüz 26 yaşındayken futbola veda eden Belaruslu oyuncu Dinamo Minsk sonrası Naftan, Kaysar (Kazakistan),Banants (Ermenistan) ve Savit takımlarının formasını giymişti. Milli takım formasıyla iki maçta 68 dakika görev alıp 1 de gol kaydetmişti.

SAYGI DURUŞU YAPILDI

Bilgisayar oyunlarında efsane olan Tsigalko'nun ölümü futbolseverleri adeta yasa boğdu. Sevenleri tarafından başlatılan akımdan sonra bu akşam saat 20.45'te Tsigalko için evlerde saygı duruşunda bulunuldu.

TWITCH OYUN PLATFORMU ÜSTÜNDE YAYINLAR YAPILIYOR

Günümüzde en çok tıklanan platformlar arasında yer alan Twitch'te Tsigalko için anma yayınları yapılıyor.

BİR DİĞER EFSANE İSİM TEMUR ALTUNHAN'DAN DESTEK

CM oyuncularının Türk yıldızı Temur Altunhan'dan Maxim Tisigalko paylaşımı:

"Bugün yapılan paylaşımlardan sonra, uzun yıllar birlikte oynadığım bir arkadaşımı kaybetmiş gibi hissettim, duygulandım. Mekanı cennet olsun."

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU! İŞTE O MESAJLAR

GOL KRALLIKLARI HAYAL EDERKEN İNŞAATLARDA ÇALIŞTI

Menajerlik oyunlarının tutkunları tarafından efsane olarak nitelendirilen Maxim Tsigalko, futbol yaşantısı sonrası zorlu bir hayat yaşadığını anlatmıştı. Belaruslu futbolcu, geçmişte verdiği bir röportajda şunları söylemişti:" İyi bir futbolcuydum ve yeteneklerime her zaman güvendim. 40 yaşıma kadar futbol oynayabileceğimi ve gol krallıkları yaşayabileceğimi düşünüyordum ama olmadı.

Reklam
Reklam

"HİÇ KİMSE BENİ ARAMADI"

"Ciddi sakatlıklar geçirdim. 26 yaşında futbola son verdim. Eşim ve iki çocuğum için inşaatlarda çalıştım. Günde 5 dolar alıyordum, daha sonra 20 dolar kazanmaya başladım. Ama bu para bana yetmiyordu. Futbolu bıraktığımda hiç kimse beni aramadı. Futbolun içinde kalabilmek için çok çalıştım ama başaramadım. Herkes beni unuttu ve elimden tutmak istemedi. Hayat bazen çok acımasız olabiliyor."

MAXIM TSIGALKO KİMDİR?

27 Mayıs 1983 yılında Belarus'ta Minsk şehrinde doğan Maxim Tsigalko, futbola Dinamo Minsk altyapısında başladı. Naftan Novopolotsk, Kaisar, Banants ve Savit Mogilev formalarını da terleten Tsigalko, 2009 yılında 26 yaşında futbolu bıraktı.