Adana Valiliği’nin yoğun göç alan gecekondu bölgelerinde risk altındaki ortaöğretim çağındaki çocukları korumaya yönelik hazırladığı “Sevgiye Uzanan Eller Projesi” başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Projenin başladığı 1 Mart 2010’dan buyana tamamı kentin yoksul kenar bölgelerinde olmak üzere 70 merkezde, 22 ayrı dalda, 10-14 yaş grubu yaklaşık 10 bin öğrenciye eğitim verildi. Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, judo, tekvando, kick-boks, muai thai, wu-shu, kaleci yetiştirme, tenis, masa tenisi, atletizm, yüzme, müzik, tiyatro, halkoyunları, bilgisayar gibi kurslarla çocuklar her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutularak bedensel ve ruhsal yönden daha sağlıklı hale getirilmeye çalışılıyor.
Öğrenciler, sportif etkinliklerin yanında baraj gölünde tekne turu, yamaç paraşütü, buz pisti, Çanakkale gezisi, izci kampı, doğa ve izci gezisi, uçakla şehir turu, Adana’daki tarihi yerlerin ziyareti, carting, profesyonel takımların futbol ve basketbol maçlarını izleme, at yarışları, sinema, tiyatro gibi eğlence şeklinde hobi faaliyetlerine katılarak, topluma kazandırılıyor.
Tamamen hayırsever kişi, kurum ve kuruluşlarca finanse edilen projenin 7. dönemi 1 Kasım 2012-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor. Bu sürede 31 ayrı dalda, 120 eğitim merkezinde, 41 ayrı okuldan yaklaşık 4 bin 343 öğrenciye sportif ve kültürel alanda eğitim verilecek. “Eğitimin ailede de devam ettiği düşünülerek” projenin sürdürülebilirliği açısından çocukların anneleri de eğitiliyor. Bu amaçla Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) tarafından projeye katılan okullardan 125. Yıl Seyhan Belediyesi, Seyhan Nilüfer Hatun, Toros, Yüreğir Mimar Sinan İlköğretim Okulu ve Sakarya İlköğretim Okulları ile Hürriyet Ortaokulu’nda iki ay değişik aktiviteler düzenlendi.
İl Sağlık Müdürlüğü’nden Uzman Dr. Şule Güney Sümbül tarafından “aile içi iletişim, çocuk öfke kontrolü ve madde kullanımı”, Dr. Serkan Kanan “hijyen”, MEKSA Vakfı Müdürü Kişisel Gelişim Uzmanı Elif Alper Delice, “madde kullanımı tespiti ve çocukların arkadaşlarıyla iletişiminde annenin rolü”, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Özkan Dere, “çocuk suça neden bulaşır” konularında projeye katılan çocukların annelerine yönelik seminerler verildi. Katılımcı 450 anneye belge sunuldu.
Proje Koordinatörü Vali Yardımcısı Halis Arslan, kentte özellikle gecekondu bölgelerinde, ortaöğretim çağındaki çocukları değişik dallarda sportif ve kültürel faaliyetlere yönelterek, bedensel ve ruhsal yönden daha sağlıklı bir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kötü niyetli kişi veya grupların küçüklerin duygularını istismar ederek, kandırmalarına izin vermeyeceklerini dile getiren Arslan, “Yavrularımızı sokakta bekleyen tehlikelerden korumak istiyoruz. Onlara kültürel ve sportif aktivitelerin yanında psikolojik destek sunuyoruz. Dezavantajlı çocukların uyum sorunlarının azaltılması ve topluma kazandırılmasına katkı sağlıyoruz.” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz