Sevgi Engelliler Basketbol takımı ilk maçta galip geldi

Sevgi Engelliler Derneği Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bölgesel lidgdeki ilk maçında galip geldi. Hakkari Bedensel...

Sevgi Engelliler Derneği Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bölgesel lidgdeki ilk maçında galip geldi.
Hakkari Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile kendi evinde karşılaşan Muş Sevgi Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, maçı 56-35’lik skorla aldı. Engelliler ligi E grubunda Muş’u temsil eden maçın ilk periyodunu 17 - 2, ikinci periyodu 33 - 14 önde tamamladı.
İkinci yarıda daha etkili olan taraf Sevgi Engelliler Derneği takımı oldu. 3. periyodu 48-25 önde tamamlayan temsilcimiz maçtan da 56-35’lik skorla galip ayrılarak ligdeki ilk maçını galibiyetle tamamladı.
Maç sonunda konuşan Sevgi Engelliler Derneği Takım Koordinatörü Turgut Korkmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu faaliyet programında yer alan Tekerlekli Basketbol 2011-2012 müsabakalarının başladığını belirtti.
Takımının maçından başından sonuna kadar etkili olan taraf olduğunu belirten Korkmaz, “Ekibimiz evimizdeki ilk maçta zor bir engeli aşmasını bildi. Tüm engelli sporcuların maç süresince oynadıkları oyun da görülmeye değerdi. Kısa bir zaman önce basket nedir, spor nedir bilmeyen engelli arkadaşlarımız, takım olmanın ruhu ile tam bir sporcu kimliğine kavuştu. Tam bir takım olduk. Bu yıl hedefimiz çok büyük. Amacımız Play Off'a kalarak 1. Lige yükselmek. Bu galibiyeti tüm engellilere hediye etmek istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz