Sevgi Evleri Sakinleri, Hünerlerini Sergiledi

Amasya'da 'Emekliyiz Gönüllüyüz Projesi' kapsamında, Saraydüzü Kışlası'nda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı, Sevgi...

Amasya'da 'Emekliyiz Gönüllüyüz Projesi' kapsamında, Saraydüzü Kışlası'nda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'ndaki çocukların hazırladıkları etkinlikler sergilendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Arslan, projenin toplumda saygın bir yere sahip olan ve emeklilik dönemlerinde, sosyal yaşamda aktif olarak görev almak isteyen emekli öğretmenlerle koruma altındaki çocuk ve gençleri buluşturmayı amaçladığını söyledi.

Programa Vali Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, İl Müftüsü İsmail İpek, vali yardımcıları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 'Emekliyiz Gönüllüyüz Projesi'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Mustafa Arslan, "Proje 2009-2010 eğitim öğretim döneminde 6 ilde pilot uygulama olarak başlatılmış, daha sonra ilimizin de içerisinde olduğu 16 ile yaygınlaştırılmıştır. İlimizde ilk olarak 10 emekli öğretmenimizle başlatılmış olan proje, daha sonra aramıza katılan emekli öğretmenler ve diğer mesleklerden emeklilerimiz ile gönüllü sayımız 22 ye ulaşmıştır. Gönüllülerimiz Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı sevgi evleri çocuk yuvası, kız ve erkek yetiştirme yurtlarında belirlenen plan ve programlar doğrultusunda çalışmalar yapmaktadır. Çocuk ve gençlerimizin gelecekte üstlenecekleri toplumsal rollere uyum sağlamaları konusunda kendileri için olumlu modeller oluşturacak kişilerle karşılaşmaları önem taşımaktadır. Bu nedenle yasal mevzuat çerçevesinde gönüllülerle yapılacak çalışmalar çocuk ve gençlerimizin gelişimine ve toplumsal süreçlerine olumlu katkılar sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda çocuk ve gençlerimizin 2011-2012 eğitim öğretim döneminde gönüllülerimizle kültürel, sanatsal çalışmalar yanında il içi ve dışı geziler, piknik ve eğlenceler düzenlemişler çeşitli ürünler ortaya çıkarmışlardır. Bu akşam burada yapılan çalışmaların sonuçlarını izleme fırsatı bulacağız dedi." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından, sevgi evleri çocukları tarafından hazırlanan, folklor, skeç ve şiir gibi etkinlikleri sergilendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: