Sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocuklar Merzifon'u gezdi

Çorum Anadolu Tıbbiyeliler Derneği (ANATIPDER), 'Hayat Koçluğu' projesi çerçevesinde fedakar aileler ve sevgi evlerinde kalan...

Çorum Anadolu Tıbbiyeliler Derneği (ANATIPDER), 'Hayat Koçluğu' projesi çerçevesinde fedakar aileler ve sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocuklarla Amasya'nın Merzifon ilçesini ziyaret etti.
Dernek Başkanı Ethem Zobacı, konuya ilişkin açıklamasında, gezi ile sevgi evlerinde kalan çocukların, kendilerini seven aileleri olduğunu gördüklerini dile getirdi.
Zobacı, ''Sevgi evlerinde kalan yavrularımız ile yaptığımız bu gezi hem aile koçluğu yapan fedakar Çorumlu aileleri hem de bu yavrularımızı gerçekten çok memnun etti. Bir günde tek bir gezi ile hem aileler hem çocuklar oldukça kaynaştı, özellikle çocuklar arasında birbirlerini tam tanımamadan kaynaklanan çekinmeler, yerini, herkesin birbirini tanıdığı, sevdiği, güvendiği ve birbirlerine 'lütfen bir daha görüşelim' konuşmalarına bıraktı. Bu gezi ile bu çocuklarımızın bir değil her birinin onları seven ve bağrına basan 15'er ailesi oldu. Yine bu gezi ile çocukların sayesinde aileler de birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu. Bu gezimiz, ikinci bir il dışı gezisinin, en kısa zamanda yapılmasının kapısını araladı. Ben bu projeye destek veren başta Çorum Valimiz Nurullah Çakır olmak üzere İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ömer Altınkeser'e canı gönülden teşekkür ediyorum.'' dedi.
Aile Koçluğu Projesi çerçevesinde başlatılan ve olumlu sonuçlar veren proje, il genelinde örnek olarak değerlendiriliyor. Çorum Valisi Nurullah Çakır'ın önemle üzerinde durduğu sevgi evlerinde kalan öğrenciler de proje kapsamında aile sevgisinden uzak kalmıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz