Sevgi Evleri'ndeki Çocukları Mutlu Eden Proje

ZONGULDAK, Beden eğitimi öğretmeni Tuğba Ulusoy Ercan'ın geliştirdiği, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerin de destek verdiği proje, Sevgi Evleri'nde kalan kimsesiz

ZONGULDAK, Beden eğitimi öğretmeni Tuğba Ulusoy Ercan'ın geliştirdiği, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerin de destek verdiği proje, Sevgi Evleri'nde kalan kimsesiz çocuklar için mutluluk kaynağı oldu. Ercan ve gönüllülerden oluşan öğrencileri, her ay, o ay içinde doğan Sevgi Evleri'ndeki çocukları biraraya getirip doğum günlerini kutluyor. Harçlıklarını biriktirip, okuldaki öğretmenlerinden ve gönüllülerden para toplayan öğrenciler, aldıkları çeşitli hediyeler, evlerinde yaptıkları pasta ve böreklerle kimsesiz çocuklar için parti yapıp mutluluklarına ortak oluyor.
Tuğba Ulusoy Ercan, şimdiye kadar 3 ayrı doğum günü partisi düzenleyerek Sevgi Evleri'nde kalan 14 çocuğun doğum gününü kutladıklarını söyledi. Sevginin paylaşarak büyüyeceğine inandığını belirten Ercan, şöyle konuştu:
"Birey olarak içimizde barındırdığımız sevgi yüzlerce kişiye yetecek kadardır. Buradan yola çıkarak 'Neden paylaşmıyoruz? Neden içimizdeki sevgiyi, enrejiyi bir tek ailemize veriyoruz, etrafımıza kör ve sağır yaşıyoruz?' dedim. Öğrencilerime, 'İçinizdeki sevgiyi paylaşmaya var mısınız?' diye sordum. Projeyi anlattığımda neredeyse hepsi gönüllü oldu. Her ay biriktirdiğimiz harçlıklar, gönüllüreden topladığımız cüzi miktarda para, evlerimizde yaptığımız pasta ve böreklerle Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarımızın doğum günlerini kutluyor, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalışıyoruz. Çocukların öğrencilerimizle paylaşımı, iletişimi, mutlulukları görüleye değer. Yıl sonuna kadar Sevgi Evleri'ndeki tüm çocukların doğum gününü kutlayacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz