'sevgi Köprüsü Platformu' Öğrencilerinden Siirt'e Ziyaret

Çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilerin oluşturduğu Sevgi Köprüsü Platformu üyeleri, Siirt'in tarihi mekanlarını gezdi.Aydınlar, Veysel Karani,...

Çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilerin oluşturduğu Sevgi Köprüsü Platformu üyeleri, Siirt'in tarihi mekanlarını gezdi.

Aydınlar, Veysel Karani, Ulu Cami ve turizm mekanlarını ziyaret eden platform üyeleri, son olarak Vali Vekili Gürbüz Saltaş'ı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Mozaik yapısıyla Sevgi Köprüsü Platformu üyelerini Siirt'te görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Saltaş, "Siirt, dışarıdan göründüğü gibi değildir. Buranın bir yabancısı olarak gözlemlerimi sizlerle paylaşıyorum. Farklı ve zengin kültürüyle Siirt, bölgemiz ve hatta Türkiye için modeldir. Bir huzur şehridir Siirt" dedi.

Reklam
Reklam

Siirt'i tanıtmak için büyük bir çaba harcadıklarını kaydeden Vali Vekili Saltaş, son yıllarda çeşitli fuarlara katıldıklarını vurgulayarak, "3 yıldan beri İstanbul'da düzenlenen Emitt Turizm Fuarı'na katılıyoruz. Geçen ay ise Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen Anadolu Kültürleri Fuarı'na katıldık. Gerçekten büyük bir ilgi gördük. Siirtimiz çok büyük değerleri bağrında barındırmaktadır. Binlerce evliya bu topraklarda bulunuyor. Son zamanlarda bu değerlerimizi tanıtmak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Az önce sizlerin de belirttiği gibi maalesef bu konuda biraz geç kaldığımızı kabul ediyoruz. İnşallah sizlerin de katkılarıyla bunu telafi etmek istiyoruz. 29 Ağustos'ta İstanbul Feshane'de Siirt Günleri düzenleyeceğiz. Sizleri de davet ediyoruz. Siirt Günlerini daha fazla tanıtmak için sizleri birer fahri temsilci olarak kabul ediyoruz. Hep birlikte Tillomuzu, Veysel Karanimizi ve yöresel ürünlerimizi tüm dünyaya tanıtalım. Huzur ve barış içinde bir arada yaşayan Siirtliler, gerçekten her şeyin en güzeline layıktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaretleriyle ilgili bilgi veren Sevgi Köprüsü Platformu Başkanı Muhammed Arpacık ise, turistik gezi yapmadıklarını belirterek, Sevgi Köprüsü'nün, insanların nasıl bir arada yaşayabileceğini gösterdiğini ifade etti. Arpacık, "Bugüne kadar yüzlerce üniversite öğrencisinin birbiriyle tanışıp kaynaşmasını sağlayan Sevgi Köprüsü, farklılıklarına rağmen insanların nasıl bir arada yaşayabileceğini, düzenlemiş olduğu etkinliklerle göstermiştir. Bu geziler sayesinde, farklı renkleri bir araya getirerek, adeta bir gökkuşağı halini almıştır. Sayısı her geçen gün artan bu kitle, düzenlediği gezilerle Doğu ve Güneydoğu'nun büyük medeniyetlerini, etnik yapısını, coğrafyasını, dilini, adetlerini, kültürel zenginliklerini, kısacası her şeyini yakından görüp inceleme fırsatı yakalamıştır. Bu kapsamda bugün de Siirt'i ziyaret ediyoruz. Bizleri kabul edip, katkı sağladığınız için teşekkür ediyoruz. Siirt'i ziyaret etmeden önce var olan önyargılarımızı kırarak ayrılıyoruz. Siirtliler gerçekten sıcak ve misafirperver insanlar. Ancak buraya gelmeden bunu bilmiyorduk. Tüm Siirtlilere misafirperverlikleri için şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sevgi Köprüsü Platformu üyelerine Beyaz Kent Siirt kitabını hediye eden Vali Vekili Gürbüz Saltaş, heyete başkanlık eden Muhammed Arpacık’a da plaket verdi. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Saltaş, öğrencileri araçlarına kadar uğurladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: