"Sevgi ve Bilgi" Konferansı

ADANA (İHA) - Eğitimci ve Yönetim Danışmanı Ömer Uzun, çalışan ailelerin çocuklarına yeterli zaman ayıramamalarının gelecekte büyük problemlere yol açabileceğini bildirdi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nce Mithat Özsan Amfisi'nde düzenlenen "Sevgiyi Bilgiyle, Bilgiyi Sevgiyle Donat" konulu konferansta konuşan Uzun, tutumları güçlü olanların duygu ve düşüncelerinin de o denli güçlü olacağını söyledi. Sevginin, bilgiyle donatılmadan bir şey ifade edemeyeceğini, bu manada "İnanıyoruz, başaracağız" demenin de, bilgiyle donatılmadan yararı olmayacağını anlatan Ömer Uzun, "Bilgiyle donatılmazsak, öyle davrandığımızı zannederiz. Doğruyu kanıtlayamazsanız fizikte bile kesin sayılmaz ve geçersizdir. Sevmeyi sanat olarak düşünmeli, sanat olarak görmeliyiz" dedi.
İnsanlarda HQ (Genetik zeka) yüksek olsa bile sosyal becerinin düşük olması halinde insanın mutsuz olabileceğini anlatan Ömer Uzun, EQ'nun da (Duygusal zeka) önemli ve değiştirilebilir olduğunu söyledi. Uzun, çalışan anne ve babaların yoğun iş ortamında çocuklarıyla yeterince ilgilenememesinin gelecekte telafisi mümkün olmayan sorunlara yol açabileceğini de anlatarak, "Çalışan aileler, kariyer ve kazanç uğruna yüklü bir bedel ödemek zorunda kalabilirler. Çocuklarla iletişim eksik edilmemeli. Çocukla 24 saat kayıtsız birlikte olmaktansa, 15 dakika kaliteli birliktelik daha faydalıdır. Çocukla 4 yaşında güreş tutamayan baba, 18 yaşına geldiğinde çok geç kalabilir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kadın ile erkeklerin ayrı kültürlerde olduğunu, bunun kabul edilmesi gerektiğini de ifade eden Uzun, "İki insanın tıpa tıp birbirine benzemesi de hoş değil. 'Aynı ben' demek çok sıkıcı. Farklılık olmadan bilim üretilmiyor. İfade edilmeyen duygular o anı ve geleceği kirletir. İfade edemediğimiz duygular bize kanser olarak geri döner. Duygular muhakkak ifade edilmeli. Patlama ya da sızıntıyla ortaya çıkması daha tehlikeli" dedi.