'Sevgi Yolu' projesi Karadenizliler ile Güneydoğuluları kaynaştırdı

Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Rize ilinin yönetim kademesinden önemli isimleri ağırladı. Rize Milletvekili Hasan...

Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Rize ilinin yönetim kademesinden önemli isimleri ağırladı. Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Çaykur Genel Müdürü ve eski Orman Su İşleri Bakanı İmdat Sütlüoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Ticaret Borsası Başkanı, Emniyet Müdürü ve birçok işadamının yer aldığı 36 kişilik heyet, Karadeniz-Güneydoğu Sevgi Yolu Projesi kapsamında Batman’a geldi.

Heyet, Batman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu ve Meclis Başkanı Şemsettin Gülmüş ile birlikte Vali Ahmet Turhan’ı makamında ziyaret etti. Batman'la ilgili yanlış algı bulunduğunu, fakat Batman’da geç saatlere kadar hayatın devam ettiğini, insanların aileleri ile birlikte çok rahat bir şekilde gece geç saatlere kadar dışarıda kaldıklarını belirten Başkan Osman Nasıroğlu, bu algının değişmesi ile birlikte çok önemli bir ivme kazanılacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Rize heyeti ise bu gibi ziyaretlerin bu olumsuz algıları düzeltme konusunda önemli katkılar sunacağını dile getirdi.

Görüşmenin ardından BATSO, Rize heyetini yemekte ağırladı. Yemekten sonra BATSO konferans salonunda, DİKA Uzmanı Alper Demir, Batman ilinin sosyo-ekonomik durumu ve yatırım ortamıyla ilgili sunum yaptı.

Heyet, Vali Turhan’ı ve BATSO Başkanı Nasıroğlu’nu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın 13 Mayıs’ta temelini atacağı ve 500 milyon TL’ye mal olacak Rize – Mardin Duble Yolunun Temel Atma Töreni'ne davet etti.

Rize heyeti, Mardin ve Batman’dan sonra Diyarbakır Şanlıurfa, Gaziantep illerini de ziyaret edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz