Sevgililer Günü'nde Hürrem bereketi

Çok sayıda kişi, 14 Şubat'ta sevdiklerine hediye etmek için Osmanlı motiflerini taşıyan ürünler tercih ediliyor.

Yaklaşan Sevgililer günü öncesinde çok sayıda kişi, sevdiklerine hediye etmek için Osmanlı motiflerini taşıyan ürünler tercih ediliyor.

Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın yaşamlarından esinlenerek hazırlanan "Muhteşem Yüzyıl" adlı televizyon dizisinde, iri, doğal taşlı yüzüklerin kullanılmasıyla Osmanlı motifleri taşıyan yüzüklere yeniden dönüşün yaşandığı bildirildi.

[

MAGAZİN SERVİSİ 'BİRBAK'I FACEBOOK'TAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN](http://www.facebook.com/#!/pages/Magazin-Birbak/162650420431413)

Adana'da ailesi 6 kuşaktır gümüş mücevheratçılığı yapan Kadir Nakilcioğlu, son yıllarda eskiye özlemin bir sonucu olarak geçmişte çok kullanılan tasarımların tercih edilmeye başlandığını, bunların adeta moda haline geldiğini belirtti.

Doğal taşlardan, tek parça gümüş takıların satışını yaptıklarını anlatan Nakilcioğlu, akik, güneştaşı, kaplangözü, kehribar, oniks, topaz, turmalin, yakut, zümrüt, kuvars, kyanit, lapis, pembe kuvars, safir, turkuaz, yeşim gibi doğal taşlardan oluşan, iri yüzüklerin yeniden tercih edildiğini anlattı.

[

MUHTEŞEM YÜZYIL (FOTO GALERİ)](http://birbak.mynet.com/galeri/hurremi-nasil-bir-tuzak-bekliyor/6941/187650)

Öte yandan sanal alışveriş sitelerinde de özellikle yeşil, zümrüt taşlı yüzükler büyük ilgi görüyor. Onlarca e-ticaret sitesi "Hürrem Sultan Yüzüğü" adıyla yüzük satışları gerçekleştiriyor.