Sevgililer Günü'nde "Sevgilim Ankara" buluşması

ANKARA (ANKA) - Yerel seçimler yaklaşırken, Başkent Ankara`da "Ankara'yı sevenlerin" bir araya gelerek başlattıkları "Belediye Yönetimlerinde Saltanata Son" kampanyası, büyük buluşmasını 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Bir grup gönüllü Ankaralı'nın 1 Kasım'dan itibaren çeşitli eylemliliklerle sürdürdüğü kampanya, yerel yönetim seçimlerine doğru katılımcılarını da genişletmeye devam ediyor. Yerel yönetim seçimlerine yönelik, kendilerini "bu şehirde insanca yaşamak isteyenler" olarak tanımlayanlarca başlatılan ve ana hedefin, Melih Gökçek yönetimi kastedilerek, Ankara'yı saltanattan kurtarmak olduğu, "Belediye Yönetimlerinde Saltanata Son" kampanyasının büyük buluşması ise 14 Şubat saat 14:00'de "Sevgilim Ankara" temasıyla gerçekleştirilecek. Platform kurucuları ve gönüllüler, bu tarihte kampanyalarını ve neden "Saltana Son" dediklerini detaylı olarak kamuoyuyla paylaşacaklar.

Reklam
Reklam

Kampanya kapsamında etkinliklerini, 1 Kasım'dan bu yana sürdüren gönüllüler, sokaklara, metro ve otobüslere, kamuya açık her yere "Saltana Son" yazılı çıkartmalar yapıştırarak, grafitiler yaparak ve elden gazete dağıtarak yerel seçimlerde etkili olmayı amaçlıyorlar.Saltanata son katılımcıları büyük buluşmanın neden 14 Şubat Sevgililer Günü'nde olacağını ise şu ifadelerle dile getiriyorlar:

"Beton yığınları arasında daralan yüreğimiz, bıraksak kanatlanıp uçacak özlediğimiz geçmişimize, başka şehirlere. Bırakmıyoruz. Doğduğumuz, doyduğumuz, büyüdüğümüz, ilk aşkımızı yaşadığımız, evlendiğimiz, anne baba olduğumuz, çocuklarımızı yetiştirdiğimiz, torunlarımızla oynadığımız en sevdiklerimizi kaybettiğimiz bu şehir büyüttü bizi, kucaklarında…Ve biz onu sevdik… Bir devrimin odak noktası olmasını, isyanını, önderliğini, en kötü günlerde bile teslim olmamışlığını sevdik…Kaybedecek bir beş yılımız daha yok… Sahip çıkıyoruz Ankara'ya, kendimize, geleceğimize… Her şeye rağmen… Biriktirdik yıllarca, şimdi akıtmak zamanı birikimlerimizi, set çekilemeyecek bir nehire dönüşsün diye… Şimdi nerede olursa olsun, içeride, dışarıda, Edirne'den, Ardahan'a kadar,
Hepimizin Kalbi, Türkiye'nin Kalbi "Sevgilim Ankara" da Atacak, atmalı da…"

Reklam
Reklam

-ÜST GEÇİTTE KISIR GÜNÜ

Öte yandan kampanya gönülleri 14 Şubat'taki büyük buluşmanın öncesinde, 10 Şubat'ta ilginç bir eylem daha gerçekleştirecekler. Kullanılmayan üst geçitlere dikkat çekmek amacı taşıyan eylemde, gönüllüler Kızılay'da bulunan Konur Sokak Meşrutiyet Caddesi Üst Geçiti'nde "gün" yapacak. Eylemin mönüsünde ise kısır ve çay olacak. "Altın günü değil, Üstün günü" sloganıyla hareket eden eylemciler tepkilerini şöyle dile getiriyor:

"Üstgeçitler yapıldı, paraları cebimizden çıktı, kullanılmıyor. Saltanatın son karesine bir karede bizden. Unutmamak, hatırlamak için üst geçitte ‘gün' yapıyoruz."