Sevgililerin de çiçekçilerin de yüzü 14 Şubat'ta gülecek

Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dündar: - "Üreticilerimiz özellikle Sevgililer Günü'nü bekliyor. Bizim de toplumun da özellikle çiçekler yönünden bakıldığında umutlu bir bekleyişi var"

SITKI YILDIZ - Sevgililer Günü'nde en fazla satışın kesme gülden elde edilmesi bekleniyor.

Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dündar, AA muhabirine, 14 Şubat'ın, çiçekçilerin en çok satış yaptığı özel günlerden olduğunu söyledi.

Kesme çiçek, çiçekli bitki ve mevsimlik çiçekli bitki üreticilerinin hazırlıklarını tamamladığını belirten Dündar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde de aralıksız üretim yaptıklarını anlattı.

Üreticilerin geleceğe umutlu bakmak istediğini dile getiren Dündar, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Üreticilerimiz özellikle Sevgililer Günü'nü bekliyor. Pandemi sürecinde bunu çok net bir şekilde gördük. İnsanlarımız bu yaşanan travmayı, bu pandemi baskısını artık tabiatla buluşarak, rengarenk çiçeklerle dünyalarını güzelleştirerek aşmaya çalışıyor. Çünkü pandemi alınan tedbirlerle, insanlarımızın yaşam alanlarındaki kısıtlamalarıyla ciddi bir yük getirdi. Bir yandan da hayat devam ediyor ve insanlarımızın bir dal, bir saksı çiçekle yine bu mutluluğu yaşıyor. Dolayısıyla bizim de toplumun da özellikle çiçekler yönünden bakıldığında umutlu bir bekleyişi var."

Süs bitkileri denildiğinde çok geniş bir yelpazenin bulunduğunu vurgulayan Dündar, özellikle kesme çiçek, orkide, sardunya üretiminin yüksek miktarlarda yapıldığını bildirdi.

Çiçekçilik sektöründen çok sayıda kişinin geçimini sağladığına işaret eden Dündar, "Üreticilerimizin yanı sıra hizmet veren dükkancılarımız var. Bunların tamamını topladığımızda 100 bine yakın çalışanın olduğu bir rakamdan bahsedebiliriz." dedi.

Dündar, sektörün tamamının, özel günlerde, salgın sürecinde yapılan işin boyutunu ele aldıklarında çok memnun olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Özel günlerde bu duyarlılığın katbekat arttığına değinen Dündar, "İnsanlar normal günlere göre çok aha fazla bu konuya önem gösteriyor. 100 bin kişi bu Sevgililer Günü'nde yapabileceği işin, o günkü hareketin beklentisi içinde." ifadelerini kullandı.

- "Çok geniş bir ürün grubu var"

Ahmet Dündar, Sevgililer Günü'nde her zaman en fazla rağbet gören çiçeğin gül olduğuna dikkati çekti.

Gülün her 14 Şubat'ta bu önemini koruduğunu, çiçekçilerin de bunu bilerek hazırlık yaptığını aktaran Dündar, şunları kaydetti:

"Sevgililer Günü'nde genellikle kesme çiçek olarak gül, sevginin ve aşkın sembolü. Gül çok kullanılıyor, çok tüketiliyor. Bahsettiğim geniş çiçek çeşitlerinden, saksı çiçeklerinden orkide de olabilir. Diğer çiçekli bitkiler de var. Çok geniş bir ürün grubu var. Kesme çiçeklerde gül dışında diğer çiçekler de olabilir. Gül, Türkiye'de özellikle güney bölgelerimizde mevsim itibarıyla üretiliyor. Kalite eksikliği ya da ülkemizin coğrafi koşulları nedeniyle bu mevsimde üretilmesi pek mümkün olmayan çeşitlerden biri olmasından dolayı ithalat da olabiliyor. Bu sadece Türkiye için geçerli değil, Hollanda için de geçerli."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz