Sevgilisini öldüren sanığa 27 yıl

Adana'da geçen mart ayında kanalizasyon kuyusunda çürümüş cesedi bulunan Hülya Davarcı'nın katil zanlısı müebbet hapis cezasıyla yargılandığı mahkeme tarafından 27 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ADANA (İHA) - Adana'da kaybolduktan sonra geçtiğimiz mart ayında kanalizasyon kuyusunda çürümüş cesedi bulunan Hülya Davarcı'nın katil zanlısı olarak tutuklanan erkek arkadaşı Erhan D., müebbet hapis cezasıyla yargılandığı mahkeme tarafından 27 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bir kuaförde çalışan 19 yaşındaki Hülya Davarcı, 2 Şubat 2009 günü "eve gidiyorum" diyerek iş yerinden çıktı. Kimsenin kendisinden bir daha haber alamadığı genç kızın cesedi, 9 mart 2009 günü Pınar mahallesi 74150. sokaktaki kanalizasyon kuyusunda bulundu. Ailesi, cinayetin erkek arkadaşı Erhan D. (24), tarafından işlendiğini öne sürdü. Erhan D., cinayetin ardından askere giderken polis, aleyhinde delil bulamadığı zanlının hata yapmasını bekledi. Polis, ailesi ile birlikte Tekirdağ'a yerleşip bir

Reklam
Reklam

fabrikada çalışmaya başlayan zanlıdan beklediği hatayı, özel bir televizyon kanalında yayınlanan programda buldu.

Programda yaptığı çelişkili açıklamaların ardından gözaltına alınıp tutuklanan zanlı hakkında, "Kasten adam öldürme ve hırsızlık" suçundan müebbet ve 7 yıla kadar hapis istemiyle 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Hülya Davarcı'yı sevdiğini ve evlenmeyi düşündüğünü ancak telefonda, birlikte olmadıkları halde hamile kaldığını söyleyince evlenmekten vazgeçtiğini anlatan Erhan D., Adana'ya geldiğinde kendisi ile evlenmesi için baskı yaptığını söyledi.

Davarcı'nın evlenmemesi halinde kendisini rezil etmekle tehdit ettiğini öne süren Erhan D., "Benden hamile olduğunu ve evlenmezsek beni herkese rezil edeceğini söyledi. Benden hamile kalmasının mümkün olmadığını söyledim. Bunun üzerine 'Hamileyim ya da değilim, çocuk senden veya başkasından. Benimle evleneceksin' dedi ve ardından yüzüme tükürdü. Tokatladım ve yere düştü. Bu sırada kendimi kaybettim, onu boğduğumu hatırlıyorum. Kendime geldiğimde nefes almıyordu ve nabzı atmıyordu. O anda onu kuyuya atmak aklıma geldi. Eve gidip koli bandı aldım ve olay yerine döndüm. Ellerini ve ayaklarını koli bandıyla bağlayıp kuyuya attım, çantasını da yakındaki başka bir kuyuya attım. Yere düşen telefonunu da aldım, SIM kartını kırdım ve telefonu sattım. Onu seviyordum. Pişmanım ve üzgünüm" dedi.

Reklam
Reklam

Mahkeme başkanı, müebbet hapse çarptırılan Erhan D.'nin cezasını, suçunu itiraf ettiği ve duruşmadaki iyi hali sebebiyle 25 yıl hapse dönüştürdü, hırsızlıktan ise 2 yıl 2 ay 25 gün hapis cezası verdi.