Adana’da üç yıl önce yoğun göç alan mahallelerinde risk altındaki 10–14 yaş grubundaki çocuklara yönelik yürütülen “Sevgiye Uzanan Eller Projesi” ile 10 bin öğrenciye ulaşıldı.
Adana Valiliği’nce sürdürülen ve değişik kurumların destek verdiği proje kapsamında çocukların sosyal ve sportif faaliyetlerle bedensel ve ruhsal bakımdan daha sağlıklı yetiştirilmesi hedefleniyor. Çalışma ile küçüklerin kaynaşması, kötü alışkanlık ve çeşitli örgütler tarafından suiistimalinin önlenmesi amaçlanıyor. Projenin 2012–2013 planlama toplantısı Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.
Proje koordinatörü Vali Yardımcısı Halis Arslan, 2010 yılında temelli Şakirpaşa Mahallesi’nde atılan projenin giderek büyüdüğünü söyledi. Riskli bölgelerde fakir, kalabalık, uyum sorunu çeken ve göçle gelen çocukların uygulama kapsamına alındığını hatırlatan Arslan, okul müdürleri, muhtarlar ve emniyet mensupları işbirliği yaparak bu bireylerin tespit edildiğini kaydetti. 450 çocukla başladıklarını ve şuanda 10 bin çocuğa ‘sevgiyle dokunduklarını’ vurgulayan Arslan, “Bu dokunuş ile farkındalık oluşturulmuştur. Biz yavrularımıza sevgiyle dokundukça saygı giderek artmıştır. Özellikle yazın rekor kırdık. Yaklaşık bin 500 çocukla hiç ara vermeden etkinliklere devam ettik. Şimdi aynı hızla faaliyetlerimiz okullar kapanana kadar sürecek.” dedi.
Valiler İlhan Atış ile Hüseyin Avni Coş’un yanı sıra Adana halkının da projeye sahip çıktığının altını çizen Arslan, ilin en büyük dayanışma girişimi olduğunu ifade etti. 45’i aşkın okula gittiklerini aktaran Arslan, futbol, basketbol, boks, yüzme, güreş, atletizm ve kanoya kadar yapılmayan spor dalının kalmadığını bildirdi. Şakirpaşa Mahallesi’nde üç kapalı semt pazarında üç adet basketbol sahası çizilerek 7 okuldan gelen 400 öğrenciye eğitim verildiğine işaret eden Halis Arslan, iki üç ayda bir yapılan izci kampının bundan böyle ayda bir düzenleneceğini açıkladı. Geri dönüşümleriyle projenin ‘sevgi seli’ haline geldiğini vurgulayan Arslan, şöyle devam etti: “Şimdi Sevgiye Uzanan Eller Türk Sanat Müziği Korosu’nu kurmak üzereyiz. Çocuklarımız daha önce olduğu gibi tiyatroya gidecek. Çukurova Üniversitesi’nden projenin sonuçlarıyla ilgili bilimsel bir araştırma yapmalarını istiyoruz. Ayrıca bu çocuklara ağabeylik ve ablalık yapacak üniversite öğrencilerini bekliyoruz. Onlar için de tam bir laboratuar ortamı olacak. Bu yıl ulaşabildiğimiz kadar çocuğa el atmak istiyoruz.” İşin içine para girmediğini tamamen gönüllü ve imeceleşerek yapıldığını kaydeden Arslan, “Bu proje fedakârlık istiyor. Fedakârca çalışan arkadaşlar alkışlanmıştır. Belediye ve Devlet Tiyatroları bize yardımcı olacak. Çocuklar hayatlarını konu alan senaryolar yazsınlar. Bizim halk oyununa katılan çocukları uçağa bindirdik, farklı aktivitelere gidiyor. Müzik sınıfları oluşturduk. Şiddetin panzehiri spor bizim esas uğraş alanımızdır. Bu yıl su sporlarına özel bir önem vereceğiz. Evlatlarımıza farklı etkinlikler sunmaya gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu. Proje ortakları ve gönüllülerinin katıldığı programda kurum temsilcileri görüşlerini dile getirdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz