Sevigen'den Erdoğan'a soru

Sevingen, Erdoğan'a Aydın Doğan’ı, Amerika'nın bir mafya örgütü lideri ile nasıl aynı kefeye koyduğunu sordu.

ANKARA (ANKA) – CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevingen, Başbakan Reccep Tayyip Erdoğan'a The Wall Street Journal'a verdiği demeçte, Aydın Doğan’ı, Amerika'nın bir mafya örgütünün lideri ile nasıl aynı kefeye koyduğunu sordu.

Sevigen, Doğan grubuna verilen vergi cezasıyla ilgili olarak Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması isteğiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Sevigen önergesinde, bu uygulamaların siyasi bir operasyon izlenimini taşıdığını, 1950'li yıllarda bile böyle bir baskının görülmediğini öne sürerek, "Dünyanin hiç bir yerinde, hiçbir tarihte medya ile bu denli kavgalı bir Başbakan olmamıştır. Hiçbir demokraside ülkenin bir iş adamı ile bir çete lideri birbirine benzetilmemiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Soru önergesinde eleştiriye tahammülü olmayan, demokrasinin , hukukun, basın özgürlüğünün hiçe sayıldığını dile getiren Sevigen, bu şekildeki bir benzetmenin hukuk ve vicdanla örtüşemeyeceğini, bu sözlerin sadece Aydın Doğan’a değil, o medya grubundan ekmek yiyen 15 bine yakın çalışana da söylenildiğini savundu.

Sevigen’in Başbakan Erdogan’nın yanıtlanması isteğiyle verdiği önergesindeki bazı sorular şöyle:

“- Suçu her ne olursa olsun hukuki süreç henüz sonuçlanmamışken bu iş adamının, ABD’li bir gangstere benzeten açıklamalarınız doğru mudur? Al Capone’un kim olduğu ve yaptığı işleri biliyor musunuz? Bu benzetmeyi yapmaktaki kastınız nedir?

-Demokratik bir ülkenin Başbakanı olarak daha önce vergi rekortmeni olan bir işadamını dünyanın en azılı gangsterine benzetmeniz hangi hukukla, demokrasiyle, vicdanla bağdaşmaktadır?

-Böyle bir benzetme yaparken o medya kuruluşunda çalışan binlerce insanı da bu gangsterle aynı kefeye koymuş olmuyor musunuz?

-Medya kuruluşlarına karşı aldığınız bu tavır “ya benden olacaksın, ya da yok olacaksın” anlayışının bir sonucu mu?

Reklam
Reklam

-Mafya liderine benzettiğiniz iş adamına (Aydın Doğan) daha önce onur belgeleri verirken Al Capone olduğunu bilimiyor muydunuz? Eğer Al Capone’a benzetiyorduysanız bu belgeleri niçin verdiniz?” (ANKA)