Sevilay Öğretmen, Veli Sözleşmesi Imzalanırken Bıçaklanmış

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir okulda öğretmen Rabia Sevilay Durukan (40) öğrencisi tarafından ders ortasında bıçaklandığı...

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir okulda öğretmen Rabia Sevilay Durukan (40) öğrencisi tarafından ders ortasında bıçaklandığı sırada okul polisinin, zanlının ailesiyle müdür odasında bulunduğu öğrenildi. Katil zanlısı öğrencinin velisi, okul yönetimi ve polis nezaretinde mutabakat imzalancağı sırada bıçaklanan Durukan'ın mesledaşları, olayın yaşandığı sınıfa giderek masaya karanfiller koydu.

Eskiizmir semtindeki Nazire Merzeci Ortaokulu'nda 8. sınıf öğrencisi H.K.'nin (15), önceki gün geç gelmesi sebebiyle tartıştığı Fen Bilgisi öğretmeni Durukan'ı derste bıçakladığı iddia edildi. Ağır yaralanan Durukan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Çocuk Şubesi'nde gözaltına alınan H.K. ise sorgulamasının ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi ve nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Reklam
Reklam

Rabia öğretmenin şikayetinin ardından okul yönetiminin çağırdığı okul timlerinde görevli polislerle katil zanlısı H.K.'nin anne ve babası müdür odasında bulunduğu sırada H.K.'nin, aynı kattaki, odanın karşısında bulunan sınıfa girerek cinayeti işlediği öne sürüldü. Olayın ardından çığlıklar üzerine aynı kattaki odasından koşan müdür ve iki polisin, cebine sakladığı bıçakla yakaladığı H.K. gözaltına alındı. Bu arada ailenin komşularının olaydan önce, H.K.'nin sigara yüzünden yakalandığı ve evinin önünde sürekli elindeki tahta parçasını bıçakla yontarak, "Öğretmenimi öldüreceğim." dediğini söyledikleri öğrenildi.

Sevilay Durukan'ın görev yaptığı sınıftaki masası, kırmızı karanfillerle donatıldı. Meslekdaşları, siyah giyerek matemlerini yansıttı. Öğretmen masasında açıklama yapan Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, "Arkadaşımız eğitim şehidi oldu. Olayı kınıyoruz. Öğretmenlerimiz zorlu şartlarda çalışıyor. Rabia öğretmenimiz de sağ olsaydı, bugün bu sınıfta ders veriyor olacaktı ama onun yerine biz geldik. Toplumda artan şiddet eğilimi, etkili önlemler alınmadıkça devam edecek. Okulda gerekli güvenlik önemlerinin alınması şart. Eğitim, ailede başlayan bir süreç. Bu süreci yalnızca öğretmene yüklememek lazım." dedi. Şenocak ayrıca edindiği bilgileri basın mensuplarına aktararak, "İlkokul Yönetmeliği'nde, 'Oku-Veli Sözleşmesi' vardır. Öğrencinin velisi de olay günü okula çağrılmış, kendisiyle sözleşme imzalamak için. Zaten bu öğrenci sigara içiyormuş ve otorite tanımayan biriymiş. Bir önlem alınma esnasında bu olay meydana gelmiş. Polis buradaymış ancak böyle bir olay düşünülmemiş. Tehdit olarak algılamamış olabilirler." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Katil zanlısı H.K.'nin saldırgan bir kişiliği olduğunu ve devamlı okul disiplinine verildiğini anlatan arkadaşları ise şunları söyledi: "H.K., benim en yakın arkadaşımdı. Disipline sevk edilirdi. Saygısızdı. Her öğretmene küfür ediyordu. Okuldan kaçar, derslere girmezdi. Yanında kelebek denen bıçakla gelirdi bazen okula. Bazen de jiletle gelirdi. Sinirli bir tipti. Bazen sinirli olunca herkese bulaşırdı. Sigara içerdi. Bize iyi davranır, bazen de yardımcı olurdu. Sürekli kavga eden bir tipti. Bize de bıçakla saldırmıştı."

Bu arada H.K.'nin, okulun 500 metre ilerisindeki evlerinde aile fertlerinin bulunmadığı gözlendi. Ailenin 1,5 yıldır söz konusu bölgede oturduğu, babası Cemil K.'nin midyecilik yaptığı ve iki haftada bir İstanbul'a gittiği öğrenildi. Bir komşularının, olaydan bir gün önce H.K.'nin babası tarafından dövüldüğü ve ağabeyinin de uzun süredir cezaevinde olduğu öğrenildi. Polis, okul çevresindeki güvenlik tedbirlerini arttırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: