Sevim Tanürek şarkı yarışması iki birinci çıkardı

İSTANBUL(ANKA)- Türk Sanat Müziği sanatçısı Sevim Tanürek'in anısına düzenlenen şarkı yarışmasında Kadri Şençalar'ın "Gönlüm yaralı, bilmiyorum bana ne oldu" adlı hicaz eseriyle Şebnem Can ve Zekai Tunca'nın "Gülü susuz, seni aşksız bırakmam" adlı kürdi bestesiyle Işık Ersin birinci oldu.

Dokuz yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği sanatçısı Sevim Tanürek anısına düzenlenen "1. Sevim Tanürek Şarkı Yarışması"nın finali, İstanbul'da yapıldı.

Sunuculuğunu Ayşenur Yazıcı'nın yaptığı finalde, yarışma için başvuran 244 kişi arasından başarılı olan 10 aday, Gönül Yazar, Sadun Aksüt, Necati Doğru, Yüksel Aytuğ, Belkıs Özener, Umut Akyürek ve Barkın Köksalan'dan oluşan büyük jüri karşısına çıktı.

Reklam
Reklam

Karar vermekte güçlük çeken jüri, Kadri Şençalar'ın "Gönlüm yaralı; bilmiyorum bana ne oldu" adlı hicaz eserini seslendiren Şebnem Can ile Zekai Tunca'nın "Gülü susuz, seni aşksız bırakmam" adlı kürdi bestesini icra eden Işık Ersin, birlikte birinciliğe değer buldu.

Yarışmaya, Selahaddin İçli'nin kürdilihicazkar şarkısı "Bitmez, tükenmez bu dert; ömür diyorlar buna" ile katılan Ferhat Şimşek ikinci, Şekip Ayhan Özışık'ın muhayyerkürdi eseri "Rüzgar söylüyor şimdi o yerlerde bizim eski şarkımızı" ile katılan Engin Yöney de üçüncü oldu.

Yarışmayı düzenleyen habertimi.com adlı haber portalının yöneticileri, yarışmayı gelenekselleştireceklerini söyledi.