Sevimçok Dösiad Yönetimi İle Bir Araya Geldi

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) yönetimi, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) yöneticileri...

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) yönetimi, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) yöneticileri ve oda başkanları ile bir araya geldi.

Keptur’da düzenlenen toplantıda Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) yöneticileri ve bağlı odaların başkanları ile bir araya gelen Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) yönetimi, esnafın yaşadığı sıkıntılar ve AVM’ler sorununa dikkat çekti. DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer yaptığı konuşmada esnafın en büyük sıkıntısı olan AVM’lerin Pazar günleri kapatılmasını istedi. Gencer, “Sayıları milyonlarla ifade edilen esnaf aslında bu toplumun bel kemiğini oluşturmaktadırlar. Ahilik kültürüyle yetişen esnaf ve sanatkar başımızın tacıdır. Esnafın, kent merkezindeki ticaret alanının canlandırılması noktasında alışveriş merkezlerine karşı olan haklı yaşam mücadelesini takdir ediyoruz ve bizler DÖSİAD olarak sorunların çözümü noktasında her zaman yanınızda olacağımızı bildirmek isteriz. Esnafın tıpkı eskiden olduğu gibi günümüzde de Pazar günleri tatil yapabilmeleri için AVM’lerin Pazar günleri kapatılması gerekmektedir. Esnaf daha düne kadar Pazar günleri ve dini bayramlarda işyerlerini kapatarak hepimize tatil ve bayram olgusunu yaşatırdı ama bugün AVM’ler nedeniyle esnaf Pazar günleri ve bayramlarda da işyerlerini açmak zorunda kalıyor. Bu yüzden AVM’lerin tıpkı bazı Avrupa ülkelerinde de olduğu gibi Pazar günleri ve bayramlarda kapatılması için AESOB işbirliğinde bir hareketin başlatılmasını destekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ise yaptığı konuşmada birliğin 38’i ilçelerde, 37’si ise Antalya merkezde olmak üzere 75 esnaf ve sanatkarlar odasından oluştuğunu belirtti. Sevimçok, “75 esnaf ve sanatkar odasının içinde de 285 tane meslek dalı, bu meslek dallarına bağlı olarak da 82 bin tane üyemiz var. Yani bizler 82 bin kişilik büyük bir aileyiz. Tabii ki bu 82 bin kişilik ailenin ciddi sorunları da var ama bizim görevimiz bu sorunları bir şekilde aşmaktır. 82 bin tane üye demek 300 bin kişiye istihdam sağlayan dev bir ekonomi lokomotifi demek” diye konuştu.

Antalya’da birçok sivil toplum örgütü, kuruluş ve temsilcilik olduğunu kaydeden Sevimçok, “Ama bunun akabinde de küçük bir eksiklik var. O da çok fazla bir araya gelemememizdir. Aslında hepimizin kuruluş amacı aynı. Yani bu şehre faydalı olmak. Fakat hep mikro ölçekli çalışmalar yapıyoruz. Biliyorum ki bizler bir araya geldiğimiz ve hep birlikte hareket ettiğimiz takdirde esnaf, tüccar, sanayici ve bölge menfaati olacaktır. Bu noktada birleşebilirsek çok büyük bir güç ve inisiyatif elde etmiş olacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: