Sevimçok, “esnafın Sırtına Hergün Yeni Bir Yük Yükleniyor”

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok,esnafın tabela vergisi, stopaj, KDV, geçici...

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok,esnafın tabela vergisi, stopaj, KDV, geçici vergi, gelir vergisi ile boğuştuğunu, telif yasasının faturasının bile küçük esnafa kesildiğini belirtti.

(AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, esnaftan dükkan kirasını öderken dahi bankalar tarafından ek havale ücreti alındığını, vergiler, cezalar, AVM’ler, cep marketler, telif ücretleri, çekler, senetler ve krediler ile küçük esnafın adeta dört bir koldan bitirilmeye çalışıldığını ifade etti. Sevimçok, esnafın bu yakarışları karşısında yetkililerin somut bir çözüm üretmeleri gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Esnafın sırtına her gün başka yükler geldiğini belirten Sevimçok, “Günümüz küçük esnafı artık çok zor şartlar altında mesleklerini devam ettirmekte ve tabiri caizse birçok etkene karşı var olma mücadelesi vermektedir. Milyonlarca ciro yapmasına rağmen nedense hep zarar gösterilen birçok sektörden hesap sorulmazken tabela vergisi, stopaj vergisi, KDV, geçici vergi, gelir vergisi gibi daha pek çok vergi ödemesi ile boğuşan küçük esnaf, AVM ve cep marketlerin gölgesinde yaşam savaşı vererek vergilerini dürüstçe ödeyen bir nevi vergi rekortmenleri olmuşlardır. Tüm bunlara rağmen ise esnafın sırtına her gün daha başka yükler yüklenmekte ve fatura yine küçük esnafa kesilmektedir” dedi.

Esnafın telif yasası yüzünden mağdur olduğunu, müşterilerinin yanında rencide edildiğini kaydeden Sevimçok, dükkanlarında masum bir şekilde radyo dinleyen ya da televizyon seyreden esnafın lisans ücreti ödemedikleri gerekçesiyle 6 ayrı müzik meslek birliğinin baskınlarına uğradığını ifade etti. Yasanın bir an önce değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Sevimçok, esnafın üzerinde kurulan bu baskının ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Sevimçok, “Dükkanlarında sabahtan gecenin geç saatlerine kadar müşteri bekleyen esnafın tek eğlencesi ve dış dünya ile bağlantıları radyo ve televizyonlarıdır” diye konuştu.

Dükkanının kira ödemesini yapan esnaftan bir de havale masrafı alındığını bildiren Sevimçok, “Bankalar üçüncü kişiler hesabına yatırılan 500 TL ve üzerindeki paralardan havale ücreti almakta. Ekonomik sıkıntı çeken esnafın kira ödemelerinde havale ücreti alınmaması yönünde bir düzenleme yapılması esnafı oldukça rahatlatacaktır” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz