Sevimli: Devlet Yardımları Ihracatta Bonustur

Gümrük Müşaviri Mustafa Caner Sevimli, hiçbir şirketin devlet yardımlarından yararlanmak için kurulmadığını ancak devlet yardımlarının...

Gümrük Müşaviri Mustafa Caner Sevimli, hiçbir şirketin devlet yardımlarından yararlanmak için kurulmadığını ancak devlet yardımlarının ihracatta ‘bonus’ olduğunu söyledi.
2012 yılında Türkiye’nin 151,9 milyar dolarla kırdığı ihracat rekoruna, 20,4 milyar dolarlık katkı koyan Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), yeni yıla bu oranın daha da yukarı çıkarılması için üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı ile başladı. Dış ticaret konusunda üyelerini eğiten Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), üyesi olan ihracatçı firmalar için “İhracata Yönelik Devlet Yardımları” konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.
UİB’de düzenlenen seminere çok sayıda firma temsilcisi katıldı. Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri Mustafa Caner Sevimli, devletin ihracat yapmak isteyen firmaların arkasında olduğunu söyledi.
Sevimli, şunları dile getirdi: “Hiçbir şirket devlet yardımlarından yararlanmak için kurulmamıştır. Ancak devlet yardımları ihracatta bonustur. Devlet diyor ki yurtdışında iki mağaza açtınız üçüncüsünü ben açacağım. Gerekli konularda size destek sağlayacağım yeter ki ihracat yapın. Sektörel şirketler ve dış ticaret sermaye şirketleri devlet yardımlarından farklı oranda yararlanıyor. Ancak devlet desteklerinden bazı büyük firmaların yararlanamadığı görülüyor. Evrak eksikliği, yeteri kadar ilgilenilmemesi gibi nedenlerle alınamayan desteklerden fayda sağlamak için şirket yöneticilerinin gerekli özeni göstermesi gerekiyor. İhracatta devlet yardımları konusunda Ekonomi Bakanlığı web sitesinde bütün mevzuat mevcut. Püf noktası da tebliği doğru okumak ve usulüne uygun olarak istenen evrakları doldurarak ilgili departmanlarla paylaşmak.”
İhracat yapmak isteyen şirket ve işbirliği kuruluşlarına birçok konuda destek verildiğinin altını çizen Sevimli, sınai ve ticari şirketlerin yararlandığı yurtdışı pazar araştırması destekleri kapsamında ulaşım, araç kiralama, konaklama, giderleri noktasında da destek verildiğini ifade etti.
EVRAK EKSİKSİZ OLMALI
Yurtdışı pazarlama ve alım heyeti programları kapsamında ulaşım konaklama tanıtım ve organizasyon giderleri ve proje kapsamında yine istihdamda yüzde 75 yardımın sağlandığını belirten Sevimli, destek alınabilmesi için evrakların eksiksiz ve özenle hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: