Sevinç faciayla sonuçlandı

İSTANBUL (İHA) - A Milli Futbol Takımı'nın yarı finalist olmasının coşkusuyla alkol alıp direksiyon başına geçen gençler kaza yaptı. Kullandıkları araçla bariyerlere çarpan alkollü gençlerden biri öldü, 3'ü ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Türk Milli Takımı'nın kazandığı Senegal maçı sonrasında Birol Büyük (26), kardeşi Şenol Büyük, amcasının oğlu Musa Büyük (25) ve arkadaşları Fatih Şen'le birlikte eğlenmek ve zaferi kutlamak için kendilerine ait 34 BTZ 34 plakalı otomobille Taksim Meydanı'na gitti. Tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan gençler, önce Taksim Meydanı'ndaki kutlamalara katıldı. Zafer sevincini alkol alarak kutlayan 4 genç, gece saat 02.00 sıralarında eve dönmek için yola çıktı.

Reklam
Reklam

Birol Büyük yönetimindeki otomobil Basın Ekspres Yolu Sefaköy Sapağı'na geldiğinde, yolu ikiye ayıran bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil hurdaya dönerken, gençlerden Musa Büyük olay yerinde hayatını kaybetti.

Sürücü Birol Büyük'ün ayakları sıkışırken, Fatih Şen ve Şenol Büyük ise yaralı olarak dışarı çıkmayı başardı. Uzun süre ambulans bekleyen yaralılar Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Alkol ve aşırı hızın neden olduğu feci kazada aracın içerisinde sıkışıp kalan Birol Büyük ise olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı. İtfaiye ekiplerinin bariyerleri ve otomobilin üst kısmını kesmesinin ardından dışarı çıkarılan Birol Büyük de Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.