Sevinç: Yapıcı eleştirilere açığız, karalama ile bir yere varamayız

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, son günlerde bazı yerel basın organları tarafından İl...

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, son günlerde bazı yerel basın organları tarafından İl Sağlık Müdürlüğü'ne karşı yapılan karalama haberlerine anlam veremediğini söyledi. Sevinç, yapıcı eleştirilere açık olduklarını ama haksızca yapılan karalama haberlerine karşı olduklarını belirterek, vatandaşların yanlış bilgilendirilmemesi gerektiğini ifade etti.
Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Kars’ta son 3 yıl içerisinde birçok ilklere imza atıldığını hatırlatarak; bunların gözardı edilecek uygulamalar olmadığını savundu. Kars'ta tescilli olarak 8 yataklı erişkin yoğun bakım ve 20 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesinin çevre iller dahil olmak üzere Karslılara sağlık hizmeti sunduğunu değinen Sevinç, 3 yıl öncesine kadar bu hizmetin Kars ilinde olmadığını tüm hastaların Erzurum veya Trabzon’a gittiğini hatırlattı.
Sevinç; "Kars'ta yapılan ameliyat ve doktor sayısından herkesin haberi var. Sarıkamış ilçemizde dahi önceki dönemlerde haftada birkaç ameliyat oluyorken uzman sayısı ise bir iki taneyken gelinen noktada ise Sarıkamış ilçemizde 12 uzman hekim ile günlük 3 ile 4 ameliyat yapılmaktadır." dedi.

Reklam
Reklam

"DİYALİZ HASTALARINI YOLLARDAN KURTARDIK"
Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç; ilk göreve geldikleri zaman Sarıkamış’ta şahit oldukları, diyaliz hastalarının yol çilesini sona erdirmek için Sarıkamış Devlet Hastanesine 4 diyaliz cihazı kazandırdıklarını hatırlattı. Dr. Sevinç, aynı şekilde diğer bir ilçeleri Kağızman’da da diyaliz birimini ivedilikle hizmete soktuklarını söyledi.
Bugün Kağızman’da laparoskopik cerrahi yani kapalı ameliyat ve endoskopi yapıldığına değinen Dr. Sevinç, bu sağlık hizmetlerin Kars'ta yapılacağı dahi düşünülemezken artık ilçelerinde dahi yapıldığının altını çizdi. Dr Sevinç konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tabi bu hizmetlerimizin yanında fiziki şartlara da bakmak gerekli, Kağızmanlı vatandaşlarımız iyi bilirler, ilçemizde polikliniklerde muayene olmak için ayakta durdukları zaman bile sığmıyorlardı. Şimdi ise yapılan poliklinik ve ek binamızda vatandaşlarımız ferah, rahat ve temiz bir ortamda oturup muayene olabiliyor. Yine Sarıkamış'ta yaptırılan 50 yataklı hastanesi 2012'nin 6. ayında teslim edilecek. Selim’deki 10 yataklı Devlet hastanemiz vardı, tabi yetersiz kalıyordu. Oraya da hizmetimizi ulaştırıyoruz. Aynı şekilde Susuz ilçemizde fevkalade bir sağlık ocağımızı hizmete sunduk ve vatandaşlarımız teşekkürlerini iletiyorlar."

Reklam
Reklam

"KADIN DOĞUM HASTANESİ İNŞAATI SÜRATLA DEVAM EDİYOR"
Kars İl Sağlık Müdürü Dr Sevinç; göreve başladıkları zaman Kars Kadın Doğum Hastanesi'nin fiziki şartlarını gördüğünde içinin burkulduğunu, yei hastane binası inşaatının süratle devam ettiğini hatırlattı.
200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin en son standartlarda yapılacağını aktaran Sevinç, 800 gün ile bin gün içerisinde ise teslim edileceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz