Sevindik Vadi Parkı'nın Temeli Atıldı

Denizli Belediyesi tarafından 92 bin 200 metrekare alana yapılacak Sevindik Vadi Parkı'nın temeli atıldı.

Denizli Belediyesi tarafından 92 bin 200 metrekare alana yapılacak Sevindik Vadi Parkı'nın temeli atıldı.

Temel atma törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Denizli Valisi Demir, törende yaptığı konuşmada, kentin başarısının şehrin en uç noktasında yaşayanların merkezde yaşayanlar kadar hizmet almasıyla ölçülebileceğini belirtti.

Vali Demir, "Denizli olarak diğer yerlerde gururla söylüyoruz. Türkiye'de model olarak seçilebilecek bir belediyecilik Denizli'de yapılıyor ama yapılacak çok iş var. Kamu kurumları olarak, bu işleri en güzeliyle yapmak zorundayız. Belediye olarak yapılan hizmetleri görüyorsunuz. Hepsi en üst kalitede sergileniyor. Bundan gurur duyuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Belediye başkanı Zolan ise yeşile hasret kaldıkları Denizli'de 9 yıldır şehrin dört bir yanına büyük parklar yaptıklarını, Sevindik Vadi Projesi ile 2. vadi projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Sevindik Vadi Parkı'nın 6 ay sonra tamamlanıp hizmete sunulacağını ifade eden Zolan, şöyle konuştu:

"9 yıl önce ise Denizli genelinde 9 bin metrekare parka hasrettik. 2004'de kişi başına 2 metrekare yeşil alan vardı. Şimdi ise 10 metrekareye ulaştık. Avrupa'da kişi başına 8 metrekare yeşil alan varsa o şehir yaşanabilir şehirdir. AK Vadi ve Sevindik Vadi parkları da bitince bu oran 12 metrekareye ulaşacak."

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz