Şevkat Recep İvedik'e benzemiyor

Şevkat Yerimdar filmi 25 Ekim'de vizyonda..

Oldu Teşekkürler adlı televizyon programının sevilen karakteri "Şevkat Yerimdar"dan aynı isimle sinemaya aktarılan filminin galası Kanyon sinemalarında yapıldı.

Filmde "Şevkat" karakterini canlandıran Özgür Can Çevik, "Şevkat çok gerçek bir karakter. Çılgın ve komik hareketleri var. Ama Recep İvedik gibi karikatürize edilmiş bir karakter değil" dedi.

Yönetmen Bülent İşbilen ise, "Seyirci sinema da filmimizi izledikten sonra Recep İvedik'e benzemediğini görecek. Çok güzel bir film ortaya koyduğumuza inanıyorum" diye konuştu.

Galasına sevgilisiyle el ele geldi

Yoğun katılımın yaşandığı açılışa filmin başrol oyuncusu Başak Parlak, oyuncu sevgilisi Kemal Uçar'la el ele geldi. Parlak, "Yamak Ahmet dizisinde tanıştık. Bir senedir beraberiz. İkimizin de oyuncu olması birbirimizi anlamamız açısından önemli. Evlilik ileride olabilir ama şimdilik erken" şeklinde konuştu.

"O Ses Mustafa" oyuncu oldu

"O Ses Türkiye" yarışmasının birincisi Mustafa Bozkurt ve "Ankara'nın Bağları" türküsüyle beğeni toplayan Ankaralı Coşkun'da "Şevkat Yerimdar" filminde oyunculuğa adım attı. Filmde bir türkü söylediğini belirten Bozkurt, "Yarışmadan sonra profesyonel sanat hayatıma başladım. Filmde de bir sahnede konuk oyuncu oldum. Çok eğlenceli bir film. Acun Ilıcalı sağolsun beni yarışmadan sonra da destekliyor" dedi.

Sosyal medyadan sinemaya

Sosyal medyadan doğan ilk karakter Şevkat Yerimdar'ın videoları internette 2.5 milyonun üzerinde izlendi. Senaryosunu Erol Hızarcı'nın yazdığı filmin baş rolünde Özgürcan Çevik yer alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Başak Parlak, Tarık Pabuçcuoğlu ve Cezmi Baskın yer alıyor.

Yumurtacı Şevkat'in hikayesi

"Şevkat Yerimdar"ın çekimleri 80 kişilik ekiple 5 haftada tamamlandı. Film, Balat'ta bir yumurtacı dükkanı sahibi olan Şevkat Yerimdar'ın dükkanına giren araba ile değişen hayatını ve başına gelenleri anlatıyor. ''Şevkat Yerimdar'' 25 Ekim'de vizyona girecek.