Sey-der Törenle Açıldı

Eskişehir'de, Odunpazarı Beyler Sokak'ta faaliyet gösterecek olan Seyitgazi ve Köyleri, Kültür, Tanıtım, Turizm, Yardımlaşma ve...

Eskişehir'de, Odunpazarı Beyler Sokak'ta faaliyet gösterecek olan Seyitgazi ve Köyleri, Kültür, Tanıtım, Turizm, Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği (SEY-DER) binası törenle açıldı.

Açılışa AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, eski Eskişehir Valisi kadir Çalışıcı, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Kırım Özerk Cumhuriyeti temsicileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. SEY-DER Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tuncay yaptığı konuşmada, derneğin bir hemşehri derneği olduğunu belirterek, ''Farklı kültürleri, farklı inanışları, farklı düşünce yapılarını, farklı hayat tarzlarını, farklı tarih zenginliklerini kardeşçe içinde barındıran bir ilçemiz Seyigazi. Sadece savaşçı yönüyle değil, bilgin ve erdemli yönüyle de insanları hayata bağlayan bir fonksiyonu üstlenen Seyyid Battal Gazi de, hikmetli Nasreddin Hoca gibi, evrensel sevgi anlayışı ile Yunus Emre gibi halkla birlikte olmayı, onlarla bütünleşmeyi başarmış güzel bir değerimizdir. Hedefimiz tüm Seyitgazilileri, Seyitgazi ilçe ve köylerinde yaşayan ya da kendini Seyitgazili gören hemşehrilerimizi bir araya getirmek, tek ses, tek yürek olabilmektir. Bundan böyle acınız acımız, derdiniz derdimiz olacak. Sevgiyi, kardeşliği, dostluğu paylaşacağız. SEY-DER hepimize, ilçemize, ilimize hayırlı olsun" dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada, Seyitgazili kadınlardan oluşan grubun sergilediği halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü. Açılışın ardından davetlilere gözleme ve pilav ikramında bulunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz