Seyahat acentelerine sıkı denetim

MUĞLA (İHA) - Muğla Marmaris İlçe Turizm Müdürü Cemalettin Gürpınar, Eylül sonu itibariyle turizmde geçen yılın rakamlarına ulaşıldığını belirterek, gelecek yıl daha iyi bir sezon geçirmek amacıyla mevzuatlara uymayan seyahat acentelerine ve otellere sıkı denetim uygulayacaklarını söyledi.

Marmaris Turizm Müdürü Cemalettin Gürpınar, turizm sezonunu değerlendirerek, yeni sezonda alınacak önlemlerle ilgili bilgi verdi. İyi bir turizm sezonu geçirdiklerini belirten Gürpınar, Marmaris genelinde mevzuata uymayan çok sayıda seyahat acentesi bulunduğunu ve bu konuda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile ortaklaşa hareket edeceklerini söyledi. TÜRSAB'a bu konuda resmi yazı gönderdiklerini dile getiren Gürpınar, "İlçemizde mevzuatlara uymayan ve hiç müracaat yapmadan acentelik yapanlar var. Bu konuda sıkı bir takip başlattık ve geçen yıl 13, bu yıl ise 15 acenteye kapatma cezası uyguladık.

Reklam
Reklam

Seyahat acentesi olmayan işletmelerde tur düzenleme, rezervasyon yapma, direkt tur satma, uçak bileti pazarlama ve seyahat acenteliği faaliyetleri yapıldığı konusunda şikayetler var. Bu işletmelere gerekli uyarıyı yaptık ve 2005 turizm sezonunda müsaade edilmeyeceğini bildirdik. Turizmi genişletmek ve haksız rekabeti önlemek için gerekli adımları atıyoruz. Ayrıca Marmaris'te 1998 ve 2004 yılları arasında 46 otel ve apartın işletme belgeleri iptal edildi. Ancak bu oteller hala faaliyetlerini sürdürüyor. Kendilerine bildirilen mevzuatlara uyup uymadıklarını kontrol edeceğiz. Yeni sezonda hiç kimse haksız kazanç elde edemeyecek" şeklinde konuştu.