Seyahat Acentelerine Tur Güzergahlarının Tanıtılması

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan Yardımcısı Çetin Gürcün, Gümüşhane'nin Karadeniz ve Doğu Anadolu turları içerisine en kısa zamanda

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan Yardımcısı Çetin Gürcün, Gümüşhane'nin Karadeniz ve Doğu Anadolu turları içerisine en kısa zamanda alınacağını söyledi.

Gümüşhane Valiliği ile İstanbul Gümüşhaneli Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD), Gümüşhane'de seyahat acentelerine tur güzergahlarını tanıtılması amacıyla gezi düzenledi.

Geziye katılan TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Gürcün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de kültür turizminin gelişmesini ve ülkenin her yöresinin turizmden pay almasını planladıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Yoğun çaba ve çalışma içerisinde olduklarını, Gümüşhane'nin, Karadeniz ve Doğu Anadolu turları içerisine en kısa zamanda alınacağını ifade eden Gürcün, şunları söyledi:

"Bu amaçla kültür turizmi yapan, bu konuda çalışan acente temsilcilerimizle Gümüşhane'ye geldik. Çok yoğun bir program uyguladık ama gerçekten ülkemizin her yöresinde olduğu gibi çok güzel ve çok değerli eserler gördük. Bu yörenin en güzel tarafı, doğa turizmi yanında tarihi eserleri itibariyle de çok etkileyiciydi. Santa harabeleri, Karaca Mağarası, Krom Vadisi, İmera Manastırı, Kov Kalesi, Tomara Şelalesi gibi belki de Türk turizmi envanteri içerisinde yerini bulamamış eserleri görme imkanı bulduk. Süleymaniye Mahallesi'ni ziyaret ettik. Güvenli Yayla Şenliği'ne katıldık. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda Gümüşhane'nin ülke turizmine kazandırılması gereken çok değerleri olduğunu gördük. Bundan sonra yapacağımız ihtisas komitelerimize Gümüşhane'nin de girmesi konusunda ilgili arkadaşlarımız ön çalışmalarını yapacaklardır. Seyahat acentelerimizi bunlarla ilgili gerekli bilgiler gönderilecek."

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: