Seydişehir, F-16'lara parça üretecek

KONYA (İHA) - Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde özelleştirilerek CE-KA Firmasına devredilen Alüminyum A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Cengiz, fabrika da yapılacak revizyon sonrası F 16 savaş uçakları ile Boeing'lere parça üretimi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Seydişehir Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ve Şehir Meclisi üyelerinin makamında ziyaret ettiği Alüminyum A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Cengiz, fabrika ile ilgili yapılacak revizyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Fabrikaya ulaşan enerji miktarının azlığı nedeniyle 23 üniteyi bakıma aldıklarını anlatan Ekrem Cengiz, "Haddehanede revizyon yaparak F-16 ve Boeing'lere parça üretimi yapmayı hedefliyoruz. Modernize ettikten sonra piyasanın üretemediği malları biz üreteceğiz. Alüminyum alan ve yan ürün üreten alıcılarımıza, rakip olmayacağız. En öncelikli hedefimiz ise alüminyum maliyetinde enerji giderinin çok önemli olması nedeniyle, doğalgaz çevrim santralini devreye sokarak doğalgaz kullanımına geçmektir. Doğalgazlı üretime geçerek en büyük sorun olan yüksek maliyetten büyük ölçüde kurtulmuş olacağız" dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Cengiz, fabrika'yı kapatmak için değil çalıştırmak için satın aldıklarını sözlerine ekledi.