Seydişehir'de Toprak Mahsulleri Ofisi Boş Kaldı

Toprak Mahsulleri Ofisi Seydişehirli çiftçilerin beklenenin altında ürün satışı yaptığını ve ofisin boş kaldığı bildirildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Seydişehirli çiftçilerin beklenenin altında ürün satışı yaptığını ve ofisin boş kaldığı bildirildi.

Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, şimdiye kadar istenilen ölçüde çiftçi ofise buğday satmadığını ifade etti.

Satış yapılmamasının nedeni olarak Türkiye piyasalarında hububat fiyatlarının yükselmesi ve tüccarın buğday alma talebinin fazla olması olduğunu öne süren Çınar, "Ofis her yıl olduğu gibi bu yılda alım mevsiminde açık kalacaktır. Çiftçi buğday satsın satmasın ofis alımları devam edecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Seydişehirli üretici Durmuş Ekinci ise ofisin üreticiden alım formalitesi çok fazla olduğunu savundu.

Ekinci, "Şu anda esnaf ofisin üstünde fiyat veriyor. Alımda ise bizlere sıkıntı yaşatmıyor. Pazarlık ediyor ve ürünümüzü satıyoruz. Bu nedenle üreticiler olarak dışarıdaki hububat alıcılarını tercih ediyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Kadriye Kasap

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: