Seydişehir'deki Orman Yangını Söndürüldü

Seydişehir'e bağlı Kozlu köyünde çıkan ve 10 hektar ardıçlık alanın zarar gördüğü yangın söndürüldü.

Seydişehir'e bağlı Kozlu köyünde çıkan ve 10 hektar ardıçlık alanın zarar gördüğü yangın söndürüldü.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen orman yangınına, Seydişehir Orman İşletme Şefliği ve Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 5 yangın arazözü, 3 itfaiye aracı, 3 iş makinesi, 2 greyder, bir su ikmal arazözü, 2 ilk müdahale aracı ve bir yangın söndürme helikopteri ile müdahale edildi.

Köylüler ve jandarma ekiplerinin de destek verdiği yangının gece geç saatlerde söndürüldüğünü ifade eden Konya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Enver Demirci, "Elmalı Dağ mevkisinde 10 hektarlık meşe ve ardıç ağaçlarıyla kaplı olan ormanlık alan zarar gördü. Antalya Orman İşletme Şefliği'nden bölgeye yangın helikopteri gelerek çalışmaya katıldı. Ekiplerimiz bölgedeki soğutma çalışmalarını sürdürüyor"dedi.

Reklam
Reklam

Seydişehir Kaymakamlığı'na vekaleten eden Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de yangın bölgesine gelerek, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Oyanık'tan bilgi aldı.

Muhabir: Kadriye Kasap

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: