Seydişehir'deki Ufacık Gölet'i Genişletiliyor

Seydişehir'in Bostandere beldesindeki Ufacık Göleti'nin su toplama kapasitesi, 400 bin metreküpten 4 milyon metreküpe çıkarılıyor.

Seydişehir'in Bostandere beldesindeki Ufacık Göleti'nin su toplama kapasitesi, 400 bin metreküpten 4 milyon metreküpe çıkarılıyor. Bostandere Belediye Başkanı Turan Koyuncu, gölet suyunun tarım arazilerini sulamada kullanılacağını söyledi. Bölgelerinin, organik meyve ve sebze üretimi ile son dönemde adını duyurmaya başladığını ifade eden Koyuncu, şunları kaydetti: "Belediye olarak organik tarıma olan katkımızı artırabilmek için çalışmalara başladık. Bölgede daha fazla tarımsal alanın sulanması için Ufacık Göleti'nin su toplama kapasitesini artırma amacındayız. Bunun için proje ihalesi yapıldı ve beldemize 5 kilometre mesafedeki gölet genişletilmesi için 12 milyon lira kaynak aktarıldı. Kapasitesi 4 milyon metreküpe çıkarılacak göletle, 2 bin 500 dönüm arazi, kapalı sistemle sulanabilecek. Bölgemizdeki çiftçimizin daha fazla üretim yapması için var gücümüzle çalışıyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: