Seydişehirli Dağcılar, Tarihi Kervan Yolunda Yürüyüş Yaptı

Seydişehir Dağcılık Kulübü üyeleri Madenli Yaylası ile Oklukbeli arasındaki antik kervan yolunda yürüyüş etkinliği düzenledi.

Seydişehir Dağcılık Kulübü üyeleri Madenli Yaylası ile Oklukbeli arasındaki antik kervan yolunda yürüyüş etkinliği düzenledi. Ekip sorumlusu Hüseyin Gören, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Geçmişte Akseki'ye kadar giden kayalar arasında sıkışıp kalan antik yollar tahrip olmuş. Bugün yollar kullanılmıyor ama yürürken sanki o eski insanların coğrafyasında yaşıyormuş gibi haz duyup mutlu olduk" dedi. Yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda Madenli Yaylası ile Oklukbeli arasında ulaşımı sağlayan antik yolda gerçekleşen etkinliğe 6 dağcı katıldı. Dağcılık kulübü üyeleri, faaliyet sırasında antik kervan yolunun büyük ölçüde tahrip olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: