Seyfettin Dokumacı'da Çanakkale Zaferi Şiirle Kutlandı

Konya Seydişehir Dokumacı İlköğretim Okulu bu yıl ikincisini düzenlediği Kahramanlık Şiirleri Okuma Yarışması'yla Çanakkale Zaferi'ni...

Konya Seydişehir Dokumacı İlköğretim Okulu bu yıl ikincisini düzenlediği Kahramanlık Şiirleri Okuma Yarışması'yla Çanakkale Zaferi'ni kutladı. Yoğun ilgi gören programda davetliler duygulu anlar yaşadı.

Programa İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli, Ses Eğitim Kurumları Şirket Müdürü Gazi Yüksel, işadamı eczacı Mehmet Gül, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Okulun konferans salonunda düzenlenen yarışmada 13 okuldan katılan öğrenciler farklı şairlere ait kahramanlık şiirleri okudu.

Şiir yarışmasının açılışında konuşan Tacettin Akgül, "Vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş topraktır. Çanakkale öyle bir yerdir ki yokluk varlığı, maneviyat maddiyatı yenmiştir." dedi.

Reklam
Reklam

Türkçe öğretmenleri Ahmet Yılmaz ve Asiye Üçkol'un hazırladığı programda edebiyat öğretmenlerinden oluşan jüri üyeleri değerlendirme yaptı. Buna göre 1. olan İsmet Şen İlköğretim Okulu'ndan Ceyda Yaman ve öğretmenine çeyrek altın, 2. olan Şehit Özgür Öncel İlköğretim Okulu'ndan Derya Ülkü Harmancı ve öğretmenine gram altın, 3. olan İhsan Tekin İlköğretim Okulu'ndan İrem Köse ve öğretmenine MP4 hediye edildi. Tüm yarışmacılara ve okul müdürleri ile jüri üyelerine de çeşitli hediyeler verildi.

Resim öğretmeni Tuba Sitil'in yaptığı ve üzerinde Seydişehirli şehitlerin isimlerinin yazıldığı Çanakkale panoramasının açılışını İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli ile okul müdürü Tacettin Akgül birlikte yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: