Seyfettin'i meşhur eden muhtar

Mehmet Doğan elinden tutarak sanat yaşamına kavuşturduğu sanatçıları ve eski Urfa’yı anlatı. İşte o ropörtaj,

Şanlıurfa’nın yaşayan tarih abidelerinden Bahçelievler eski Muhtarı Mehmet Doğan elinden tutarak sanat yaşamına kavuşturduğu sanatçıları ve eski Urfa’yı anlatı. İşte o ropörtaj,

DUYGULARINI PERDELERE DÖKÜYOR

Bahçelievler Mahallesi’nde adres soran resmi ve gayr-ı resmi kişilerin uğrak noktası haline gelen Mehmet Doğan inşaat malzemesi satan işyerinde emekli olmasına rağmen insanlara hizmet etmek amacıyla çalışmaya devam ediyor.Mehmet Doğan, akvaryumu, eski hatıra fotoğrafları ve kendisini ziyarete gelen dostları ile dolu dolu bir gün geçirmeye çalışıyor. Kısa süre önce eşini kaybeden 6 çocuk babası Mehmet Doğan bağlama çalarak duygularını perdelere döküyor.

Reklam
Reklam

BİRÇOK ÖNEMLİ GÖREVDE BULUNDU

Eski Muhtar Mehmet Doğan bir dönem Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcılığı ve Şanlıurfa Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığı görevlerini de yürütmüş. Turgut Özal, eski Urfa Valileri ve Belediye Başkanları ile sayısız görüşmelerde bulunmuş.

O DA ARAÇ TRAFİĞİ GİDİŞATINI İYİ BULMUYOR

Şu an büyük bir problem haline gelmekte olan trafik sorununu, süresiz sarı basın kartı sahibi Mehmet Doğan bir yerel yönetici ve gazeteci gözüyle şu sözlerle anlatıyor, “1970 yılında muhtar seçildim. O dönemlerde buralarda kimse yoktu. İnsan yoktu bina yoktu. Şuanda gördüğünüz binaların hiç biri yoktu. Bir tek kırmızı bina vardı. Bir de Ahmet Naci’nin evi vardı. Bom boştu buralar hiç bir şey yoktu. Gün geçtikçe buralar güzelleşti. Eskiden insanlar rahatça yürüye biliyordu. Şimdi şimdi arabalarla da gidemiyoruz yaya da gidemiyoruz”

SARAYÖNÜ CADDESİ’NİN İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Bir zamanlar Şanlıurfa’da Sarayönü diye bir devlet sarayının bulunduğunu belirten Mehmet Doğan bütün resmi kurumların bu saray içerisinde olduğunu o caddeye de bu yüzden “Sarayönü Caddesi” denildiğini söyledi. Taş yapımı sarayın günümüze ulaşmadığını aktardı.

Reklam
Reklam

BİZİM ZAMANIMIZDA NÜFUS YOKTU. GERÇEK YAŞIMI BİLMİYORUM”

“Bizim zamanımızda nüfus yoktu” diyen Mehmet Doğan, “Nüfus dairesinde 2 eleman vardı. Biz mektebe gitmek için gittik nüfus cüzdanı çıkarttık. O da nüfusa memuru nüfus cüzdanımızı çıkartırken ‘Kaç yaşında yazayım’ diyor biz ne dersek onu yazıyordu. Yani yaşımıza göre değil söylediğimize göre yaşımızı yazıyorlardı.85 yaşın üzerindeyim ama değilim. Bu köprübaşı yapıldığında 1938 de yapıldı. Ben o zaman saray önünde saray vardı ben orada çalışıyordum. O yüzden nüfus cüzdanındaki yaşlarımız geçerli değildir. Çünkü ben yaşımı bilmiyorum. Gezdiğim gördüğüm yerleri değerlendiriyorum. Bakıyorum 85’in üzerindeyim” ifadelerini kullandı.

“ÖMER ALAY’DAN SONRA EN İYİ REİSİMİZ FAKIBABA”

Şanlıurfa’da belediyecilik adına yapılan çalışmaları başarılı bulduğunu belirten Mehmet Doğan, “Bugünkü reisimizi Allah gönderdi. Ben belki 20 tane belediye başkanı görmüşüm. Ömer Alay’dan beri . Yani o da en iyi reisimizdi. Ama şuan Ömer Alay’dan sonra en iyi reisimiz Fakıbaba” dedi.

Reklam
Reklam

“SEYFO VE DAHA BİR ÇOK İSMİN SANAT YAŞAMIYLA TANIŞMASINDA VESİLE OLDUM”

Seyfettin Sucu, Halil Kendirci, Kadri Sema gibi bir çok ünlü ismin sanat yaşamıyla tanışmasında önemli katkıları olduğunu aktaran Mehmet Doğan, “Müziğe ilgim var. Bağlama çalıyorum. Urfa’nın ne kadar Türküsü varsa biliyorum ve çalıyorum. Ben söylersem belki ayıp olur ama Halil Kendirci hayattadır. Seyfettin Sucu, Halil Kendirci, Kadri Sema ve buna yakın birkaç isim daha var hepsine emeğim olmuştur. Belki söylemem ayıptır ama bunların isim yapmasında sebep olan benim. Okuyucu olmalarına sebep olan benim. Bir de Müslüm vardı, soyadını unutmuşum (Gürses) şimdi, onun da elinden tuttum hepsine yardım etmişim” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz