Şeyh İdris'in Türbesi, Vali Karahan Tarafından Ziyarete Açıldı

GİRESUN -  Piraziz İlçesi Gökçeali köyünde Ahilik haftası nedeniyle Şeyh İdris’i anma programı ve türbesinin açılış töreni gerçekleşti.

Piraziz İlçesi Gökçeali köyünde Ahilik haftası nedeniyle Şeyh İdris’i anma programı ve türbesinin açılış töreni gerçekleşti. Ahilik Haftası programı kapsamında gerçekleştirilen açılış ve anma programında tasavvuf musikisi ve tiyatro oyunu ile Şeyh İdris’in hayatından bir kesit sunuldu. Şeyh İdris'in türbesini ziyarete açan Vali Hasan Karahan, “Güzel bir türbe, örnek bir mimari, bölgemizde pek rastlanmıyor ama, taş işçiliğiyle yapılmış. Başta sayın Valimiz Dursun Ali Şahin başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz. Ahilik başlı başlına bir ders konusu. Anlata anlata bitiremiyor hocalarımız. Ama önemli olan şu ki, ‘Ahiliğin esası kardeşliktir’. Kardeşimizi, komşumuzu, hemşerimizi dost bileceğiz. Onun iyiliğini kendi iyiliğimizden önce tutacağız. Kendimiz için istediğimizi onun içinde isteyeceğiz” diye konuştu. Piraziz Kaymakamı Hüseyin Çam, “Ahilik bizim milletimizin köklerinden geliyor. Bizim milletimiz gelenekleri olan, kökleri olan, bilgisi olan, değerleri olan ve halen de bunları yaşatmayı beceren köklü bir millettir. Bu milletin en önemli köklerinden bazıları, Ahi Evran hazretleri, Hacı Bektaşi Veli hazretleri ve ve şuan kabri başında bulunduğumuz Şeyh İdris hazretleridir. Bugün Şeyh İdris’i anlamak demek, ahiliği, sevgiyi, kardeşliği ve paylaşmayı anlamak demektir” dedi. Daha sonra Vali Karahan, Piraziz’de yılın ahisi seçilen ve türbenin kapı ve pencere işini yapan Marangoz Selami Öztürk’e plaket takdim etti. Programa Piraziz Belediye Başkanı Cafer Mavi, Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür, davetliler ve ilçe halkı katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz