Şeyh Turhasan Veli Hazretleri Anıldı

Şeyh Turhasan Veli Hazretleri'nin türbesinde anma programı düzenlendi.

Şeyh Turhasan Veli Hazretleri'nin türbesinde anma programı düzenlendi.

Kayseri'nin İncesu İlçesi ile Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Başdere beldesi arasında bulunan Şeyh Turhasan Veli Hazretleri'nin türbesinin yer aldığı Tekke Dağı'nda "Tekke Dağı Etli Pilav Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Programa AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İncesu Kaymakamı Ercan Öter, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Şeyh Turhasan Veli Hazretleri Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Kuran-ı Kerim ve ilahiler okunmasının ardından konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, gönüllerde oluşan bağ ile her yıl burada bir araya gelindiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Yıllardır bu güzellik yaşanıyor vatandaşlar türbeyi ziyaret ederek Şeyh Turhasan Veli Hazretleri'ni anıyor. 13. yüzyılda yaşamış Şeyh Turhasan Veli Hazretleri bizlere bu güne kadar önemli, mesajlar vermiş. O dönemde yaşayan ve adeta gönülleri fetheden, o gün için bir ilim irfan yuvası haline getirilen bu mekanın bundan sonrada aynı şekilde devam etmesi en büyük dileğimizdir."

Etkinlikte katılımcılara etli pilav ikram edildi. Milletvekili Tamer de, görevlilere yardımcı olarak vatandaşlara pilav dağıttı.

Muhabir: Mustafa Demircioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: