Seyhan Baraj Gölü Akdeniz Oyunları'na Hazırlanıyor

Mersin'de 20-30 Haziran'da yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları'nın bir bölümüne ev sahipliği yapacak Adana'da, 10 milyon lira ödenek tahsis edilerek yeni

Mersin'de 20-30 Haziran'da yapılacak 2013 Akdeniz Oyunları'nın bir bölümüne ev sahipliği yapacak Adana'da, 10 milyon lira ödenek tahsis edilerek yeni yapılan ve onarılan tesislerin tamamlanması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 17'ncisi Mersin'de düzenlenecek olan Akdeniz Oyunları kapsamında hentbol, binicilik, kano ve kürek branşlarına Adana'nın ev sahipliği yapacağını hatırlattı.

Hadi, çalışmaların, Çukurova Üniversitesi'ndeki (ÇÜ) kayıkhane, Prof. Dr. Lütfullah Aksungur Spor Salonu ve Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda sürdüğünü, oyunlara en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Adana'nın ılıman iklimiyle su sporları için Türkiye'nin en elverişli illerden birisi olduğunu vurgulayan Hadi, bu potansiyeli değerlendirmek amacıyla 2010 yılında Seyhan Baraj Gölü'ne yaptıkları uluslararası standartlardaki kürek ve kano yarış parkurunda Akdeniz Oyunları'nın gerçekleştirileceğini ifade etti.

Türkiye'de ilk kez Uluslararası Kürek Federasyonu'nun onayıyla Seyhan Baraj Gölü'nde 2 bin 300 metre uzunluğunda "Albano Sistem" kano ve kürek parkurunun hizmete geçirileceğini bildiren Hadi, şunları kaydetti:

"Akdeniz Oyunları kapsamında kano ve kürek branşlarının yapılacağı Seyhan Baraj Gölü'ndeki parkurda Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) bünyesinde bulunan daha önceki kayıkhanenin yan tarafına yenisi yapılmaya başlandı. Burada sporcuların teknelerini koyabilecekleri kapalı ve açık alanlar olacak. Uluslararası standartlarda bir tesis olacak binanın hazırlıkları sürüyor. Ayrıca Seyhan Baraj Gölü'ndeki uluslararası kano ve kürek parkuru şu an Türkiye'nin en nizami parkurudur. Oyunların ardından burası su sporlarının merkezi olacak."

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda da önemli değişiklikler yaşandığına dikkati çeken Hadi, başta klima sistemleri olmak üzere, soyunma odaları, zemin parkelerinin yenilenmesi ve medya merkezinin yanı sıra çevre düzenlemesinin de yapıldığını, bunların tamamlanmasıyla salonun tamamen yenilenmiş olacağını kaydetti.

-Çalışmalar 5 Mayıs'ta tamamlanacak-

Hadi, 10 milyon lira ödenek tahsis edilerek yeni yapılan ve onarılan tesisleri, oyunlara hazır hale getirilmeye çalıştıklarını belirterek, "Tesisler 5 Mayıs'ta tamamlanacak. Binicilik branşının yapılacağı Atlı Spor Tesisleri'nde malzemeler yurt dışından geldiği için belki biraz sarkma olabilir ama 5 Mayıs'a kadar çalışmalar tamamlanacak" dedi.

Oyunlar için Adana olarak üzerlerine düşenin en iyisini yaptıklarını dile getiren Hadi, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un konuyu yakından takip ettiğini, şu ana kadar aksayan bir şey olmadığını kaydetti.

Heyecanla oyunları beklediklerini anlatan Hadi, "Akdeniz Oyunları'nın ardından bu tesisler uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz