Seyhan Baraj Gölü'nü Kirlilikten Polis Kurtaracak

Adana'da Seyhan Baraj Gölü yatağındaki kirlilik için polis harekete geçiyor. Emniyet Su altı Ekibi, gölü,...

Adana'da Seyhan Baraj Gölü yatağındaki kirlilik için polis harekete geçiyor. Emniyet Su altı Ekibi, gölü, şişe, lastik, ayakkabı, kırık inşaat malzemelerinden temizleyecek. Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, suyun altının çok kötü durumda olduğunu belirterek, balıkadamlar tarafından çekilen fotoğraflarla bu durumun gözler önüne serildiğini söyledi. Gürkan, buradan 20-25 kamyon dolusu çöp çıkaracağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Emniyet Sualtı Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıçlar, eğitim yaptıkları Seyhan baraj gölünün dip kısımlarının vatandaşlar tarafından atılan değişik malzemelerle kirletildiğini farketti. Çevre kirliliğini fotoğraflardan gören Emniyet Müdürü Gürkan, Vali Hüseyin Avni Coş'a değişik kurumların dalgıçları ile birlikte gölde temizlik yapabileceklerini iletti. Coş, çevre kirliliğine karşı el birliğiyle hareket edilmesi gerektiğini belirterek, Adana İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ndeki dalgıçlarla, Emniyet su altı ekiplerinin nisan ayının sonuna doğru gölde çalışma başlatacaklarını söyledi. Coş, göl kenarına pikniğe gidenlere de çağrıda bulunarak, çevrenin temiz tutulmasını gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Coş, bazı vatandaşların göl kenarındaki piktikten sonra burayı sanki hiç bir daha kullanmayacakmış gibi davrandıklarını kaydetti. Polisin vatandaşın güvenliğinin yanısıra sosyal konularda da çalışma yaptığını anlatan Coş, şöyle dedi: "Seyhan Baraj Gölü'nde çekilen görüntüler çok kötü. Gölün dibi çöplük olmuş. Ne ararsan gölün dibinde var. Bu durumdan bizi polis haberdar etti. Şimdi kurumlarla koordineli bir çalışma yaparak gölün dibini temizleyeceğiz. Buradan 20-25 kamyon çöp çıkacağı söyleniyor. Biz burayı temizleyeceğiz ancak vatandaş duyarlı olmazsa burası yeniden aynı hali alacak. Bu nedenle vatandaşın çevreye karşı duyarlı olması gerekiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: