Seyhan Müftüsü Uzun,: Her imam, cemaatiyle bir depremzede aileye bakabilir

Adana’nın merkez ilçe Seyhan Müftüsü Halil Uzun, Van’daki depremzedelere tahsis edilmek üzere şu ana kadar...

Adana’nın merkez ilçe Seyhan Müftüsü Halil Uzun, Van’daki depremzedelere tahsis edilmek üzere şu ana kadar 5 adet ev ve onlarca halının hazır hale getirildiğini söyledi. Uzun, Van’da meydana gelen depremzedeler için kuruma bağlı personeli katkıda bulunmaya çağırdı. Uzun, yaptığı açıklamada, "Gün dayanışma ve kurtarma günü değildir. Gün hem dünyayı hem ukbayı kurtarma günüdür. Van’daki kardeşlerimiz bu gün açıkta, sefalette, karın altında aç ve üşüyor iken, hangi gönül evinde ısınabilir?”dedi.
Türkiye’nin değişik illerinde olduğu gibi Van’dan Adana’ya göçün olduğunu hatırlatan Uzun, her cami imamının, cemaatiyle bir aileye bakabileceğini ifade etti. Uzun, şunları söyledi: "Her Kur’an Kursu öğreticisi talebeleriyle bir aileye bakabilir ve de bakmalı. Allah bunun hesabını bize sorar. Camiler sadece namaz kılınan yerler olmamalı. Eğer böyleyse bu camilerimizin, aynı zamanda coşkusunu ve heyecanını kaybetmiş görevlilerimizin en kısa zamanda anjiyo olması lazım. Cami her sosyal alanda hizmetini sürdürmesi gerekir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz