Seyhan’dan 4, Yüreğirden 1 Mahelle Afet Riskli Alan İlan Ediliyor

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan Seyhan’a bağlı 4 mahallenin afet riskli alan ilan edilmesine ilişkin...

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan Seyhan’a bağlı 4 mahallenin afet riskli alan ilan edilmesine ilişkin teklif, kabul edilerek komisyonlara gönderildi. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçeden teklif sunulmasına rağmen listeye Misis Antik Kenti’nin eklenmemesine tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı 5. Birleşimi, Büyükşehir Başkan Vekili Fethi Coşkuntuncel başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantı salonundaki oturumda, Seyhan’a bağlı Mirzaçelebi, Hürriyet, Mestanzade ve Döşeme mahallelerinin afet riskli alan ilan edilmesine ait teklif görüşüldü. Listede Misis Antik Kenti’nin bulunduğu bölgenin olmamasına tepki gösteren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçeden daha önce teklif geldiğini hatırlatınca, Misis Antik Kenti de maddeye eklendi. Sonrasında yapılan görüşmelerde, Seyhan’daki 4 mahalle ve Misis Antik Kenti’nin afet riskli alan ilan edilmesine yönelik teklif oy birliğiyle kabul edilerek, ilgili komisyonlara devir edildi.

Reklam
Reklam

“ARTAN KREDİLER İLLER BANKASI’NDA İPTAL EDİLSİN”

Gündemin 4. ve 5. maddesindeki artan kredi tutarları ve kredilerin değerlendirilmesine ilişkin teklif hakkında söz alan Meclis Başkan Vekili Halil Tüm, bu kredilerin İller Bankası’nda iptal edilmesi gerektiğini belirterek, “ İç İşleri Bakanlığı’nda da bu tür borçlanmalar varsa onların da iptal edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Tüm’ün teklifine rağmen, 4. ve 5. madde oy birliğiyle kabul edildi.

Ekim Ayı oturumları içerisinde teklifi kabul edilerek ilgili komisyonlara devir edilen, Tunus’un Ben Arous kenti ile Adana’nın kardeş şehir olunmasına ilişkin komisyon raporu, oy birliğiyle kabul edildi.

Ekim ayının son oturumunda, Büyükşehir Belediyesi’ne ait futbol ve spor salonlarının işletmesinin Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne devrine ait komisyon raporu oy birliği ile kabul edilirken, şehit polis memuru Mehmet Bardak’ın isminin bir bulvara verilmesine ait teklif ise oy birliği ile kabul edilerek komisyonlara gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz