Seyir Halindeki TIR’ın Damperi Açıldı, 5 Kişi Ölümden Döndü

Bursa-İzmir karayolunda meydana gelen kazada, seyir halindeki bir TIR’ın açılan damperi yön tabelasını yerinden söktü....

Bursa-İzmir karayolunda meydana gelen kazada, seyir halindeki bir TIR’ın açılan damperi yön tabelasını yerinden söktü. Devasa yön tabelasının seyir halindeki iki aracın üzerine devrilmesiyle araçlarda bulunan 5 kişi ölümden döndü. Görünmez kaza sebebiyle Bursa-İzmir karayolunda metrelerce araç kuyruğu oluştu.

Bursa-İzmir karayolunun Nilüfer ilçesi Yeni Karaman Mahallesi civarında saat 14.30 sularında meydana gelen kazada Harun Durna idaresindeki 45 VP 602 plakalı TIR’ın damperi henüz bilinmeyen sebeple açıldı. TIR, bir süre damperi açık olarak seyretti. Açılan damper yön tabelasına çarptı. Çarpmanın etkisiyle tabela direği yerinden söküldü. TIR’ın devrildiği kazada, yön tabelası Orkun Kara’nın kullandığı 11 EA 656 plakalı otomobilin arka bagaj bölümüne, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tatilini fırsat bilerek eşi ve annesiyle gezmeye çıkan öğretmen Serkan Çamcı’nın yönetimindeki 55 PF 447 plakalı aracın ön bölümüne düştü. Görünmez kazada, mobilyacılık yaptığı öğrenilen Orkun Kara’nın kullandığı araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Kazada devrilen TIR sürücüsü Harun Durna da 112 Acil Servis Ambulansı tarafından Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Ölümden döndüğünü belirten Orkun Kara, yaşadıkları korku dolu anları şöyle anlattı: “TIR, Bursa istikametinden geliyordu, damper açıldı, yön levhasına takıldı. Açılan damper, levhayı kopardı, ben kaçmak istedim, ancak bu kadar kaçtım, kendimi kurtardım. Tek tesellim kendimi kurtarmam oldu. Beni, Allah korudu.”. Eşi ve annesiyle gezmeye çıkan öğretmen Serkan Çamcı da “Sol şeritten ilerliyordum. TIR, damperi açık bir halde geliyordu. Kaçmak istedim, ama devrilen tabela aracımın önüne düştü. Allah bizi korudu” diye konuştu. Görgü tanıkları, kaza anında TIR’ın damperinin açık olduğunu öne sürdü. Kaza yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de TIR’ın mazot deposunda kontrol yaptı. Tabelanın üzerine devrildiği iki araçtaki 4 kişi ve devrilen TIR sürücüsü Harun Durna ile birlikte toplam 5 kişinin ölümden döndüğü kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: