Seyitgazi Kaymakamı Filizer İlçedeki Ziyaretlerini Sürdürüyor

Eskişehir Seyitgazi ilçesi Kaymakamlığı'na atanan Ahmet Ziya Filizer, ilçedeki ziyaretlerini sürdürüyor.Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi kaymakamı olarak...

Eskişehir Seyitgazi ilçesi Kaymakamlığı'na atanan Ahmet Ziya Filizer, ilçedeki ziyaretlerini sürdürüyor.

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi kaymakamı olarak atanan Ahmet Ziya Filizer ilçede sürdürdüğü ziyaretlerin ilkini 1207 - 1208 yıllarında Alaattind Keykubat'ın annesi Ummuhan hatun tarafından yaptırılan tarihi Selçuklu hamamında bulunan müzeye gerçekleştirdi.

Müzede bulunan Seyitgazi ve çevresinde 100 yıl öncesinde kullanılan ev ve tarım aletleri, Seyitgazi’nin 1800’lü yıllardan günümüze kadar olan fotoğraf galerisini, kilim ve halı dokuma aletleri, eski Seyitgazi evlerinde bulunan misafir ve oturma odaları konusunda müze görevlilerinden bilgi alan Kaymakam Filizer, daha sonra Seyyit Battal Gazi Külliyesi’ne gitti.

Reklam
Reklam

Külliyede incelemelerde bulunan Filizer, Seyitgazi’nin çok eski bir tarihe sahip olduğunu belirterek, “Bu tarihi değerlerin korunması adına eldeki tüm imkanların kullanılıyor. Lakin tanıtım eksikliği bulunuyor. Sivil Toplum Örgütleri, Seyitgazi dışında değişik illerde yaşayan Seyitgazililerin, Seyitgazi ve ilçe dışındaki taşınmaz kültür değerlerimizi tanıtmak adına birlik olmaları gerekiyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: