Seyitömer Termik Santrali'nin Özelleştirilmesi Kararı

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Seyitömer Termik Santrali'nin özelleştirilmesi kararına ilişkin, "İşçi kardeşlerimiz müsterih olsun. Kendilerini Enerji ve

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Seyitömer Termik Santrali'nin özelleştirilmesi kararına ilişkin, "İşçi kardeşlerimiz müsterih olsun. Kendilerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı diğer işletmelerde değerlendirecek bir yöntem üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Kinay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda santralin 2015 yılı sonuna kadar özelleştirilmesinin öngörüldüğünü hatırlattı.

Santralin özelleştirilmesinin gündeme yeni gelmediğini, geçen yıl gerçekleştirilen genel seçimler öncesi bunu kamuoyuna açıkladıklarını belirten Kinay, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"İşçi kardeşlerimiz müsterih olsun. Kendilerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı diğer işletmelerde değerlendirecek bir yöntem üzerinde çalışıyoruz. Ancak şu anda herkes görevine aynen devam edecek. MHP ve CHP'nin parti programlarında da özelleştirme vardır. İsteyen, bu partilerin programlarına bakabilir. Özelleştirmeye karşı olduğunu beyan edenlerin, bunu parti programlarına da yansıtması gerekmez mi- Bugün onlar iktidarda olsa özelleştirmeyi kendileri yapacaktı. Özelleştirme sürecinde bugüne kadar ne yapıldıysa, AK Parti öncesinde çıkarılmış özelleştirme kanunlarıyla yapıldı. Yani ilk özelleştirmeyi biz yapmadık, Özelleştirme İdaresi'ni de biz kurmuş değiliz. AK Parti kurulmadan önce Özelleştirme İdaresi kurulmuştu. Bizim yaptığımız sadece mevcut kuralları uygulamak ve özelleştirme sürecini tamamlamaktır."

-Santrali Kütahya'daki girişimcilerin alması önerisi-

Kinay, özelleştirilme kararıyla ilgili bazı sendika yöneticilerinin açıklamalarından üzüntü duyduklarını anlatarak, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantılar düzenleyip Kütahya'da yerel girişimcilerin oluşturacağı yerel grubun santrali almasını önerdiklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Bu çalışmalara öncülük etmeye hazır olduğuna işaret eden Kinay, şunları kaydetti:

"Ben, 'Kütahyalılar alsın' derken, 'yerel girişim sermayesi oluşturalım' diyorum. 'Tamam, varız' desinler. Sendikaları anlıyorum ama iş adamlarımız bir adım öne çıkabilmeli. İşçi kardeşlerimiz de bizi desteklesin. Ne yapılacağını ve nasıl yapılacağını biliyorum. İlk şartımız güçlü bir kamuoyu desteğidir. Bu sağlanamazsa kimse yarın bizi suçlamasın. İş dünyasını temsil eden odalar, dernekler bu desteği vermezse bir siyasi olarak benim yapacağım çalışmalar mesnetsiz kalır. Sorumluluk tüm sivil toplum kuruluşlarındadır. İkinci adımda Kütahya Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketini kurmamız gerekiyor. Tüm sivil toplum kuruluşlarına yazı göndererek, destek ve şirkete katılım kararı almalarını talep edeceğim. Ondan sonra bir müteşebbis heyetle yola çıkacağız. Sonrasında özelleştirme masasına, Kütahyalılar'ın yerel girişim grubu olarak biz de oturacağız."

Muhabir: Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: