Seyrantepe ihalesi ertelendi

İSTANBUL (İHA) - Galatasaray'ın borçlarının ödenmesi için önemli bir gelir kapısı gözüyle bakılan Seyrantepe Projesi için yapılacak ihale süresiz ertelendi.

Daha önce 30 yıllığına üst kullanım hakkı alınan arazisinin ihalesi için bugün Galatasaray Kulübü Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Refik Arkan İstanbul Defterdarlığı'na geldi. Defterdarlıktaki görüşmelerin ardından İhale Komisyonu Başkanı Mehmet Emin Elmas'la görüştükten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Refik Arkan, Maliye Bakanlığı'ndan ihale ile ilgili kurumlara belirli yazıların ulaşmadığı için ihalenin ertelendiğini söyledi. Arkan, "Herhangi bir problem bulunmuyor. Erteleme tarihi hakkında birşey söyleyemem" dedi.

Reklam
Reklam

Mehmet Emin Elmas ise ihale süreci içerisinde Maliye Bakanlığı'ndan kendilerine ihalenin ertelenmesi doğrultusunda bilgi geldiğini ve erteleme süresinin belli olmadığını açıkladı. Elmas, Fenerbahçe'nin ihale ile ilgisi olmadığını da sözlerine ekledi.

Bu arada, Refik Arkan'ın Defterdarlığa girişinden bir süre sonra Fenerbahçe Spor Kulübü İdari İşler Koordinatörü Serkan Acar da Defterdarlığa geldi. Serkan Acar, çıkışta basın mensuplarına görünmemek için arka kapıdan çıkmayı tercih etti ve özel işleri için binaya geldiğini söyledi.

Daha önce Maliye Bakanlığı'na 18 miyon dolarlık bir ödeme yaparak ihaleye girme hakkı kazanan Galatasaray dışında araziye talip olan başka bir firma ya da kurum bulunmuyordu. Bundan dolayı Galatasaray'ın belirlenen fiyat üzerinden arazinin mülk tapusunu alması ve arsa bedeli olan 72 milyon YTL'yi üç taksitte Maliye Bakanlığı'na ödemesi planlanıyordu.