"Seyrantepe Projesi'ne karşı gelmedik"

İSTANBUL (İHA) - Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir, Galatasaray Kulübü'nün Seyrantepe'de yapmayı düşündüğü stat projesine bugüne kadar hiç karşı gelmediklerini belirterek, "Medyada yanlış bilgiler yayınlanıyor. Galatasaray'ın stat yeri almasını destekliyoruz. Galatasaray Kulübü'ne stat yapımı için Seyrantepe'deki araziden 40 dönüme kadar yer verilmesine karşı olmayacağız" dedi.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nın son bölümünde yönetim kurulu adına sorulara cevap vermek için söz alan 2. Başkan Özdemir, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın alanının 37, Seyrantepe'deki arazinin 384 dönüm olduğunu belirterek, "Galatasaray Kulübü'ne stat yapımı için Seyrantepe'deki araziden 40 dönüme kadar yer verilmesine karşı olmayacağız. Seyrantepe projesi konusunda hiçbir zaman karşı gelmedik. Medyada yanlış bir intiba yayınlanmaktadır. Galatasaray'ın stat yeri almasını destekliyoruz. Ancak verilecek arazinin 40 dönüme kadarına karşı değiliz. Seyrantepe arazisi 384 dönümdür. Bunun yarısının Galatasaray'a verilmesi gibi bir hazırlık yapılmaktadır. Proje maliyetinin 3 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. Bu imkanlar Galatasaray'a verilirse büyük bir haksız kazanç ve rekabet yapılacağına inancımız vardır. Bu konuda mücadelemiz sürüyor. Yönetim Kurulu olarak düşüncemiz budur" dedi. Özdemir, Aziz Yıldırım'ın konuştuğu her şeyin medyada farklı anlamlara çekildiği için son konuşmayı kendisinin yaptığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Bu arada, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'ın, Aziz Yıldırım'a edilen küfürlere tepki olarak devletin en yüksek makamlarına gönderilmek üzere bir deklarasyon yayınlama konusunda yaptığı oylama kabul edildi.

Öte yandan, 2005 yaz sezonu için havuz giriş ücretlerinin bazı üyelerin itirazlarına rağmen oy çokluğu ile kabul edilmesiyle toplantı sona erdi.

Atatürk'ün Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaretinin yıldönümü olan 3 Mayıs'ta Dereağzı Tesisleri'nde çeşitli etkinlikler yapılacağı öğrenildi.