Şeytan Kale Turizme Kazandırılıyor

Ardahan ili Çıldır ilçesi Yıldırımtepe sınırları içerisinde bulunan tarihi Şeytan Kale'nin yolunda kilit parke ve...

Ardahan ili Çıldır ilçesi Yıldırımtepe sınırları içerisinde bulunan tarihi Şeytan Kale'nin yolunda kilit parke ve aydınlatma çalışmaları sürüyor.

İlçeye 1 km uzaklıktaki Yıdırımtepe sınırları içerisindeki tarihi Şeytan Kalenin bozuk ve düzensiz olan yolunda Çıldır Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince turizme kazandırma çalışmaları devam ediyor. Serhat Kalkınma Ajansı tarafından finansesi yapılan kale yoluna kilit parke döşenirken, yol kenarlarına ise korkuluk ve ışıklandırma için lambalar yerleştiriliyor. Bozuk ve tehlike arz eden kale yolu yapılan düzenlemelerle daha güvenilir hale getirilirken, bu sayede yerli ve yabancı turistlerin kolayca kaleye ulaşmaları hedefleniyor. Tarihi çok eskilere dayanan ve mimari özellikleri ile Urartu kalelerini andıran Şeytan Kale sırasıyla Med, Pers, Roma, Sasani, Selçuklu, İlhanlı, Karakoyunlu, Akkoyunlu, Safavi ve Osmanlı gibi çeşitli uygarlıklara yerleşim yeri olmuştur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz